Днешните регионални избори в най-голямата германска провинция Бавария са тест

...
Днешните регионални избори в най-голямата германска провинция Бавария са тест
Коментари Харесай

Днешните избори в Бавария - тест за стабилността на управляващата коалиция в Германия


Днешните районни избори в най-голямата немска провинция Бавария са тест за стабилността на ръководещата коалиция в Берлин. Доминиращият от десетелития в Бавария Християнсоциален съюз е изправен пред пагубен резултат, сочат социологическите допитвания.

От 1957 година ХСС ръководи съвсем без спиране с безусловно болшинство. Днес това ще се промени, демонстрират всички допитвания. Едва 33% поддръжка се чака да получи партията на министър-председателя Маркус Зьодер след 47,7% преди пет години. Вина за упования неуспех, по думите му, носи обединението в Берлин с ХДС на Ангела Меркел и социалдемократическата партия:

" На 14-ти октомври няма да раздаваме оценки на ръководещите в Берлин и няма да спасяваме нечии политически кариери ", съобщи Зьодер пред гласоподаватели в опит да наложи ХСС като само положителната за бъдещето на Бавария партия.

За първи път в ландтага в Мюнхен с към 10% ще влезе и крайнодясната „ Алтернатива за Германия ”, която на миналогодишните федерални избори притегли доста консервативни гласоподаватели от ХСС. Водещият претендент Катрин Ебнер-Щайнер за задачата на партията:

" Целта ни е 15% и повече, с цел да предизвикаме земетресение освен в Мюнхен, само че и в Берлин. "

Първи планирани резултати се чакат довечера в 19 ч. българско време.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР