Днешните деца растат в по-топъл свят, който ще ги сблъска

...
Днешните деца растат в по-топъл свят, който ще ги сблъска
Коментари Харесай

Глобалното затопляне сериозно уврежда здравето на децата на Земята

Днешните деца порастват в по-топъл свят, който ще ги сблъска с повече и разнообразни здравословни проблеми, в сравнение с са имали техните родители, написа в отчет, оповестен в сп. "Лансет ".

С увеличението на болесттите от диария и заболяванията, пренасяни от комари - като тресчица денге и малария, по-опасните топлинни талази и замърсяването на въздуха, провокираното от индивида световно стопляне към този момент вреди на публичното здраве по света.

Настоящият отчет и неговите създатели обаче се притесняват, че най-младите хора на планетата ги грози още по-мрачно бъдеще във връзка с здравето, в случай че излъчванията от парникови газове не бъдат лимитирани.

"Децата са изключително уязвими, защото телата и имунните им системи към момента са в развой на развиване. Те ще понесат главната част от бремето на климатичните промени. Здравето им ще бъде наранено съществено ", споделя водещият създател на отчета, специалистът от Лондонския университет доктор Ник Уотс, представен от Асошиейтед прес.

"Ако нещата не се трансформират - парниковите излъчвания не бъдат лимитирани и климатичните промени продължат да следват сегашния си темп, дете, родено през днешния ден, чиято предстояща междинна дълготрайност на живота е 71 години, ще живее в по-топъл с 4 градуса Целзий свят, грозящ здравето му на всички житейски стадии ", допълват създателите на отчета.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР