Днешната церемония е важен етап от изграждането на адекватни отбранителни

...
Днешната церемония е важен етап от изграждането на адекватни отбранителни
Коментари Харесай

Радев освети натовския батальон

" Днешната гала е значим стадий от построяването на съответни отбранителни качества в изискванията на коренно изменена среда за сигурност от войната на Русия против Украйна. Тя е още един образец, че силата на Алианса е в нашето единение и взаимност. "

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към военнослужещите от многонационалната бойна група на НАТО в България на полигон " Ново село " през днешния ден.
" Само преди три месеца Алиансът одобри своята нова стратегическа идея, с която дефинира заканите и рисковете пред нашата сигурност, очерта нови подходи и решение които да подсигуряват че войната няма да се популяризира върху други територии, че страните, които я обргаждат, ще могат да разчитат на системата за групова сигурност.След десетилетия на фокусиране върху битката с тероризма и укрепването на мира, през днешния ден Пактът с обръща към своята същностна задача - да бъде поръчител за целостта и суверенитета, и сигурността на всяка обособена страна.Затова и образуването на бойни групи на територията на България и на други страни членки от Източна Европа е значима стъпка за превеждане на ограниченията за усилена сигурност и демонстрира нашата обща отговорност към нашата система за групова сигурност и сигурността на всеки един член ", сподели още президентът. 
Искам да изразя нашата благодарност към италианската страна, която одобри тази отговорност да бъде рамкова страна ", сподели още Радев.

Той благодари и на всички съюзни страни, които са помогнали за сигурността на страната ни.

" Високо ценим и поддръжката на ген. Каволи за дейното привеждане на ограниченията за усилена зоркост и за подсилване на системата за нашата групова сигурност ", съобщи още Радев.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР