Днешната ситуация очертава перспективите пред партията, бъдещето й, което не

...
Днешната ситуация очертава перспективите пред партията, бъдещето й, което не
Коментари Харесай

Миков: БСП не я чака добро бъдеще

„ Днешната обстановка обрисува вероятностите пред партията, бъдещето й, което не е изключително ярко - когато партията освен губи избори, само че губи и смисъла, наличието на идейното на политическото ”. Това разяснява в предаването „ Събуди се ” някогашният ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков.

„ Не съм взел участие в избори за ръководител на Българска социалистическа партия, аз съм взел участие в избори за ръководител на Националния съвет. Обаче госпожа Нинова се титулува като ръководител на партията, макар че не е избирана за това. Избори се губят и печелят. Но когато става замяна на партията – това е риск за бъдещето. Председатели се сменят, въпросът е на къде върви партията. А тези евроизбори са част от индикациите, че посоката е неверна ”, разяснява Миков. „ Българска социалистическа партия е пета година в съпротива, декларира, че има потенциал да ръководи. Такъв резултат поставя кръст на тези заявки, тъй като е почиват на действителности с върнато доверие ”.

„ Избирателят дава доверие, когато повярва, че си достоверен, че защитаваш неговите ползи. А болшинството българи имат потребност от лява политика. Но не могат да дадат доверие за това, което им предлагаме ”, разяснява Миков.

Попитан дали след резултатите от евровота Нинова е трябвало да подаде оставка, Миков разяснява, че той не е почитател на оставките и това е нейно решение.

„ Тя смяташе, че този драматизъм, с който го прави, ще почисти въпроса накъде върви Българска социалистическа партия. Виждате, че влязохме в един драматизъм, който минава във фарс и водевил, тъй като кръговете към нея я молят да си отдръпна оставката, писма от трудови колективи ”, разяснява Миков. Според него оттук насетне отговорността е на делегатите в Конгреса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР