Днешната матура по английски език не беше особено трудна, даже

...
Днешната матура по английски език не беше особено трудна, даже
Коментари Харесай

Според зрелостници днешната матура по английски език не е била трудна

Днешната матура по британски език не беше изключително сложна, дори беше по-лесна от някои матури, които съм решавала в предходни години. Това сподели за Българска телеграфна агенция Стефани - ученичка от 12-и клас в 133-о Средно учебно заведение " Александър С. Пушкин ", излизайки от столично учебно заведение, в което се яви на днешния втори наложителен държавен зрелостен изпит по британски език.

Английският език е най-масовият изпит от днешната втора матура в 12-и клас от общо 13 образователни предмета по желание на зрелостниците. На него авансово предпочитание за присъединяване бяха декларирали 41 716 възпитаници от 12-и клас в страната.

Първите два модула от матурата по британски език бяха лесни, а в третия модул имаше две тематики, по които можеше да се избере да се написа есе, изясни Стефани. Тя описа, че първата тематика е била обвързвана с това какво ще стане, в случай че всички хора станат вегетарианци. Тя беше по-скучната, само че по-трудната за писане тематика, означи момичето. И добави, че втората тематика е трябвало да приключи с изречението - " не мога да допускам на шанса си ". Всеки, който има положително въображение, би могъл да напише доста забавно есе, сподели Стефани. Според нея би трябвало обаче да има по-голям диапазон от думи за написването на есето, тъй като с условието за 160-170 думи не може да се опише съвсем нищо. Написах 195 думи, като заключителен резултат, само че можех да напиша есето с 350 думи, изясни момичето.

Стефани описа, че е кандидатствала и в България и в чужбина. Приета съм във Англия, само че аплайвах и в Софийския университет за специалността " Испанска лингвистика ". Но избирам да остана да изучавам в България, с цел да работя и " да оказвам помощ на нашата стопанска система ", макар че майка ми живее във Англия, сподели момичето.

И съгласно Константин от Международната гимназия " Проф. доктор Васил Златарски ", която е частно учебно заведение, днешната матура по британски език не е била сложна. Той показа, че е писал по първата тематика за вегетарианството, тъй като е имало повече благоприятни условия за написването на есето. Константин сподели, че още се колебае къде ще учи, само че най-вероятно ще е в университет в чужбина.

Според Лора - ученичка в 12-и клас от Националната финансово-стопанска гимназия, спрямо предходни години днешната матура по британски език е била по-трудна, тъй като е решавала тестванията от миналите години. Затова имах упования, че матурата ще е по-лесна, макар че имам документ за високо равнище на британския език, изясни момичето.

Лора показа, че е избрала да написа есе за вегетарианството, а не за преживелица, в която си се чувствал благополучен и късметлия. Избрах да пиша за вегетарианството, само че надвиших лимита с към 10 думи, а условието беше за написването за есето със 160-170 думи, изясни зрелостничката. Тя сподели, че ще остане в България и ще учи в УНСС. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР