Днешната експлозия в Манхатън бе опит за терористична атака, заяви

...
Днешната експлозия в Манхатън бе опит за терористична атака, заяви
Коментари Харесай

Кметът на Ню Йорк: Eксплозияta в Манхатън бе опит за терористична атака

Днешната детонация в Манхатън бе опит за терористична офанзива, съобщи кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, представен от Асошиейтед прес. Смята се, че нападателят е работил самичък, посочи той.

Четирима души, в това число обвиненият, са били ранени при детонацията на самоделна бомба в Манхатън, оповестиха източници от нюйоркската полиция. Никой от потърпевшите не е с заплаха за живота.

Първоначално бе обявено единствено за един потърпевш - самият нападател, който бил привързал самоделно взривно устройство към тялото си.

Той бе арестуван след детонацията, отекнала в подлез към метрото под 42-а улица, сред Седмо и Осмо авеню, покрай Таймс скуеър, в 7.30 ч. (14.30 ч. българско време).

Полицията сподели, че гърмежът евентуално е станал инцидентно и не е ясно какви са били желанията на обвинения.

Шефът на нюйорската полиция Джеймс О` Нийл заяви, че обвиненият е 27-годишен узбек на име Акайед Уллах, съобщи Франс прес.

Полицейски източник, представен от АП, сподели, че Уллах живее в Бруклин и евентуално е от Бангладеш.

Нападателят бил признал, че се е заклел във честност на групировката " Ислямска страна ", заяви Агенция Франс Прес.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио съобщи, че няма повече произшествия за момента, нито проведени дейности на терористична група, написа The Telegraph, представен от Фокус, след гърмежа в Ню Йорк, който бе разгласен за терористично нахлуване от локалните полицейски управляващи.

" Всичко, което знаем е, че една обособена персона, която, благодарим на господа, не съумя да осъществя проектите си ", съобщи той. „ Враговете ни желаят да разрушат мултикултурното ни общество ", добави той, визирайки пакистанския генезис на обвинения за действието. Той добави, че следва да се направи по-задълбочено следствие на случая, с цел да има повече изясненост за него.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР