Днешната декларация на парламента обедини целия политически спектър, тя даде

...
Днешната декларация на парламента обедини целия политически спектър, тя даде
Коментари Харесай

Христо Иванов: България е незащитена извън международния ред

Днешната декларация на Народното събрание сплоти целия политически набор, тя даде ясна оценка, че става дума за военна експанзия против Украйна, за тежко предизвикателство към интернационалния ред и пред цяла Европа, за потребността да приказваме в един глас с Европейски Съюз и НАТО. Това съобщи съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов в изявление за Нова тв.

Той акцентира, че “Демократична България” е положила големи старания за обезпечаването на необятна поддръжка на декларацията и че като цяло тя е реализирана, макар гласуванията “против” и “въздържал” се от “Възраждане” и от Българска социалистическа партия, които обаче не бяха против цялата декларация.

Според Иванов необятният парламентарен консенсус е добра база министър председателят да пази допустимо най-адекватните позиции по рецесията в границите на северноатлантическия съюз и на евросъюза.

“Тази война не е за избрани елементи от Украйна, това е война за Източна Европа, за интернационалния ред. България е незащитена отвън този интернационален ред”, сподели Христо Иванов. Според него Путин влиза в Украйна, с цел да сътвори голяма рана, която да експлоатира продължително.

Съпредседателят на “Демократична България” приканва от името на обединението военният министър Стефан Янев “да премине в режим на адекватност”. Министърът настойчиво през целия ден се опитваше да омаловажи съветската инвазия, в това число заобикаляйки думата “война”.

Христо Иванов подсети посочи още, че в този момент е моментът да стартираме бърза промяна и вложения в защитата на страната, за което също към този момент е постигнатото политическо единодушие.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР