Днес звучи смешно, но сексуалната революция е свършила доста работа

...
Днес звучи смешно, но сексуалната революция е свършила доста работа
Коментари Харесай

От архивите: Ето как са заклеймявали мастурбацията през 1900 година

Днес звучи смешно, само че половата гражданска война е свършила много работа в тази тенденция и най-малко за едно не се притесняваме- в самото начало на 20-ти век, обаче, това си е било проблем и то огромен. Днес това е проблем, в случай че го правиш на обществено място- тогава ще отнесеш наказване за непочтено държание или безчинство. През 1900 година, обаче, напряко са те отписали за естествен живот.

Сп. " Домашно здраве ", издавано в този интервал в Пловдив, цялостно със препоръки и поуки, разгласява преводна публикация на доктор Свет, в която се разказват в действителност апокалиптични картини. " Този неприятен недостатък ", се споделя в публикацията, озаглавена " Въззив към майки и възпитатели ", " е една доста сериозна и рискова болест, която влече подире си доста значими разстройства на органите. " Авторът твърди, че заболяването стартира още в първите месеци след раждането и визира 99 от 100 момчета и девойки. Другото име на онанизма е ръкоблудие. Пак съгласно тези експерти, заболяването е наследствена, само че може да се провокира с прекомерно меки постилки и топли завивки, погрешно хранене, предоставяне на децата на чай, кафе, вино и ракия- последните две, прецизира създателят, постоянно се дават на децата за успиване. Следват нередовното вървене " по себе си ", пикочни инфекции, обриви по тялото. Дотук са физиологичните аргументи за тази ужасна болест онанизма- следват още не по- малко любопитни- измежду тях са театралните визити, романите, несъответствуващите за деца илюстрации, цирковете, баловете, безсмислените детски вечеринки...Дори учебното заведение може да докара до болестта онанизъм поради прекомерно дългото седене на едно място и задържането на естествените потребности, твърди създателят.

Описанието на външния тип, характера и навиците на онаниста кара човек да настръхне. " Младият онанист- твърди авторът- се познава по нервния си променлив темперамент, изострен взор, болки в главата и непрекъснато държане на ръцете в джобовете. " Юношата- онанист има бледно лице, мътни очи с жълто изражение, разширени зеници, сини устни, продълговато лице. " Ходенето му е клатливо и неясно, крайниците му треперещи, има нощно изпотяване и съвсем непрестанно му е студено. Организмът на онаниста е недорасъл или пък доста слаб, той има нервно сърцетуптене, болки в главата и стомаха, припадъци. Сънят му е обезпокоителен по две причини- или поради сладострастни сънища, или поради кошмари. Такива хора, продължава докторът, са безмълвни, тъпоумни, равнодушни към игрите и занятията, обичат уединението и драговолно им е да лъжат. В наличието на родителите си те са кротки и скромни, а инак са сурови и разюздани.



Присъдата над онанистите, които- да припомним- съставляват 99 от всеки 100, е жестока. Те дотам са порочни и се трансформират, че стартират да мислят за самоубийство, само че защото нямат воля, не го реализират...
Как ли са лекували таз жестока социална болест?

Студена вода, спане на твърдо, леки завивки, необятни облекла, никакви театри, циркове и вечеринки, никакви романи и илюстровани списания.

" Това е болест на цялото общество " - приключва създателят.
Днес ни е смешно. Тогава очевидно не е било. Горките онанисти...99 от всеки 100...

Източник: " Трафик "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР