Днес заседанието на Министерския съвет се проведе по видеоконферентна връзка.

...
Днес заседанието на Министерския съвет се проведе по видеоконферентна връзка.
Коментари Харесай

И заседанието на правителството

Днес съвещанието на Министерския съвет се организира по видеоконферентна връзка.

По-късно в профила си във Фейсбук министър председателят Борисов изясни, че в тази обстановка по този начин ще се организират съвещанията, с цел да се избегнат придвижванията на министрите и на техните екипи

" Още един път приканвам всички работодатели да бъдат виновни и там, където е допустимо, да обезпечат опция на своите чиновници да работят онлайн ", написа министър председателят в обществената мрежа.



Днес от държавния пресцентър оповестиха, че е признато допълнение в Устройствения устав на Министерския съвет и на неговата администрация.

Съгласно измененията, по изключение и по предложение на министър-председателя Министерският съвет може да организира съвещания и отдалечено. В случаите, когато съвещанието се организира отдалечено, се обезпечава директно и виртуално присъединяване на членовете на Министерския съвет при съблюдаване на условията за кворум. И в случаите на съвещание, извършено отдалечено, се изготвя протокол. 

Правителственото разпореждане е признато по отношение на решението на Народното събрание за оповестяване на изключително състояние в страната и предоставеното със същото решение Министерският съвет да предприеме всички нужни ограничения за преодоляване на изключителната обстановка, както и рекомендациите на Оперативния щаб за обществено разграничаване и обезпечаване в оптималната степен работа от разстояние. 

С постановлението се обезпечава  работата на Министерския съвет и вземането на бързи и своевременни решения по отношение на създалото се състояние. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР