Днес заседание на Националния съвет на БСП не е имало.

...
Днес заседание на Националния съвет на БСП не е имало.
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Опитите за провеждане на заседание на Националния съвет цилят саботиране на прекия избор

”Днес съвещание на Националния съвет на Българска социалистическа партия не е имало ”. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на ”БСП за България ” Георги Свиленски на конференция на ”Позитано ” 20. Той посочи, че такова съвещание е било планувано и са били събрани нужните 1/3 подписи от членове на Народно събрание за неговото осъществяване, само че 50 минути след неговото начало са участвали едвам 86 члена - незадоволителни за кворум.
" Всички спекулации, че са били 91, 92 или 89 остават на назад във времето - доказателствата са описите в деловодството на Българска социалистическа партия ", добави Свиленски.

" В момента сме в акция за директен избор на ръководител на партията и съгласно нас няма безусловно никаква причина да се организира съвещание на Националния съвет.

Това пролича и от позициите, които са се обсъждали другарите - те са препотвърдили позицията на ИБ и на управлението на ПГ от вторник, касаещ свикването на Велико Народно заседание и плана за нова Конституция. Усилията на всички социалисти, членове на Народно събрание, ръководители на партията, би трябвало в този момент да бъдат ориентирани само към провеждането на директен вътрешнопартиен избор за ръководител - към неговата бистрота, почтеност и легитимност.

Защото не може да претендираме за почтени избори в страната, в случай че не можем да проведем такива вътре в самата партия. Не може да желаеме страната да си почисти изборните описи от мъртви души, а нашите описи да не бъдат изчистени ", безапелационен е социалистът.

По отношение на рецензиите към Владимир Москов, изпълняващ длъжността ръководител на партията, изказани през днешния ден от членове на Националния съвет, Георги Свиленски сподели: " Не е честно и не е правилно да се насочат такива рецензии към човек, печелил 7 пъти мажоритарни избори от името на Българска социалистическа партия. И го подлагат на критика хора, които не са спечелили нито един избор. Владимир Москов в никакъв случай не е призовавал за неучастието на пленума, за бойкотиране на Устава или на каквито и да е документи.

Москов в доста искрено писмо до всички членове на Народно събрание сподели, че в този момент не е моментът за привикване на съвещание, че е време да се съсредоточим върху директния избор и че такова съвещание на Народно събрание ще има преди Конгреса на 26 септември - след изборите за ръководител. Това беше апелът на Владимир Москов, пробвайки се да успокои партията и членовете на Националния съвет, които се вълнуват само да се съберат тук и да създадат опит за вътрешнопартиен прелом. Г-н Москов обезпечи всички условия за осъществяване на такова съвещание - обезпечи залата, противоепидемичните ограничения, деловодството. Той спомага с всички старания през днешния ден да има съвещание. "

" Относно изборните описи, за които непрекъснато вървят спекулации, че не били ясни - в разпоредбите, по които се организира директният избор, ясно е записано, че описите не се сформират нито от Изпълнителното бюро, нито от Корнелия Нинова, нито от Националния съвет, нито от Централната изборна комисия. Списъците се вършат от Общинските препоръки на Българска социалистическа партия и нито един от изброените няма право да пипа, да отстранява членове на партията от тези описи ", разяснява зам.-председателят на ПГ.

" Единствената цел на опитите за осъществяване на съвещание на Националния съвет от две-три седмици насам, е саботиране на директния избор и неговата анулация ", заключи Георги Свиленски:

Румен Гечев: Дали тези несполучливи опити за привикване на Национален съвет са от изгода на Българска социалистическа партия, или на ръководещата коалиция

" Дали тези несполучливи опити за привикване на Национален съвет са от изгода на Българска социалистическа партия, дали нашите приятели по този метод укрепват организационно и институционално нашата партия, или пък тези дейности са от изгода на друга коалиция - ръководещата, която се намира в мъка, която е настроила против себе си по-голямата част от българския народ и от която към този момент се отхвърлят съществени техни европейски сътрудници.

Ние считаме, че по-голямата част от нашите приятели са били подведени. Няколкото подводници на ГЕРБ, които изплуваха през днешния ден на Позитано 20 са се пробвали да увлекат тези приятели в дейности, които не са в полза на Българска социалистическа партия, които саботират най-демократичния избор за ръководител на Българска социалистическа партия и провеждането на постоянен Конгрес. Тези дейности явно не са в поддръжка на нашата партия, а са в услуга на агонизиращото ръководство на ГЕРБ и техните спътници. " Това сподели националният представител от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " проф. Румен Гечев.

Атанас Зафиров: В Българска социалистическа партия няма разделяне. Разделителни линии показват една дребна част от членовете на Народно събрание

" В Българска социалистическа партия няма разделяне. Няма разделяне и в Парламентарната група на партията. Стана ясно през днешния ден, че такива линии на разграничение има само в Националния съвет. Изразителни на тези линии на разграничение са една дребна част от членовете на Народно събрание, разследване на обстоятелството, че през днешния ден за повторно не беше събран кворум ", добави Атанас Зафиров, член на ИБ на Народно събрание на Българска социалистическа партия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР