Днес започват строителните дейности по пробива под Водната палата в

...
Днес започват строителните дейности по пробива под Водната палата в
Коментари Харесай

Протест и викове Оставка на първата копка за пробива под Водната палата

Днес стартират строителните действия по пробива под Водната палата в Пловдив. Зам.-кметовете Пламен Райчев и Тодор Чонов дадоха старт на плана. Шефът на Института по пътна сигурност Богдан Милчев също участва на церемонията.



Транспортният възел сред булевардите " Цар Борис III Обединител " и бул. " Марица - юг " ще стане на две равнища и ще се отстрани настоящето кръгово.

 Снимка: БТА

" Това е най-хубавият вид за придвижване в тази невралгична зона. Смятаме, че сме избрали най-хубавия вид за това кръстовище, освен откъм организация на придвижването, само че откъм щадене на средата - парковете, както и близостта с река Марица ", съобщи зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

Колегата му по превоз Тодор Чонов добави, че след реализацията на плана кръстовището ще е доста по-лесно за прекосяване, както и за контролиране на трафика. " Използваме опита на развитите градове, където кръстовищата на две равнища са желани пътни уреди. Идеята е бул. " Марица-юг " да стане скоростен, без светофари, да може придвижването изток-запад да се изнася доста по-бързо и в същото време трафикът по бул. " Цар Борис III Обединител " да бъде доста по-облекчен, изключително в пиковите часове ", сподели още Чонов.

 След реализацията на пробива
След реализацията на пробива
Снимка: Община Пловдив

След реализацията на пробива кръстовището сред булевардите " Цар Борис III Обединител " и бул. " Марица-юг " ще стане на две равнища, а в този момент съществуващото кръгово придвижване ще бъде отстранено.

Строителните действия стартират в зоната по бул. " Марица-юг ", заключена сред ул. " Никола Войводов " и бул. " Цар Борис III Обединител ", където придвижването за коли е затворено.

Алтернативно пловдивчани и посетители на града могат да употребяват бул. " Шести септември ", като Оперативна програма " Организация и надзор на превоза " ще контролират светофарите на пл. " Житен пазар " и на Баня Старинна, с цел да обезпечат по-дълга зелена светлина.

 Снимка: БТА

Стойността на плана 9,2 млн. лева, а срокът за осъществяване 17 месеца. Средствата са част от 30-милионния заем, който Община Пловдив взе от Фонда за устойчиви градове.

Изпълнението на плана е възложенно на компания ИССА 2000.

Наскоро стана ясно, че на бъдещото кръстовище ще има единствено десни завои. Обръщането на посоката на придвижване ще става на най-близките кръстовища, защото механически не е допустимо непосредствено да се слезе от локалните платна на долното равнище.

 Снимка: БТА

 По време на днешната гала за първа копка на плана група жители се оповестиха против старта на плана, скандирайки " Оставка ".

 Снимка: БТА

 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР