Днес започват разговорите на контактната група, която трябва да търси

...
Днес започват разговорите на контактната група, която трябва да търси
Коментари Харесай

Контактната група Плевнелиев-Паси започва разговори за съставяне на правителство

Днес стартират диалозите на контактната група, която би трябвало да търси единодушие към първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Групата бе посочена от Бойко Борисов и е управлявана от Росен Плевнелиев и Соломон Паси.

Първата среща е с ГЕРБ-СДС. До неделя ще има диалози с „ Продължаваме промяната ”, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, „ Демократична България ” и „ Български напредък ”. Вчера Плевнелиев съобщи, че до момента е получил единствено писмен отвод за диалози от социалистите. „ Очакваме реакцията на останалите. Няма да се откажем. До последно ще чакаме и ще се надяваме ”, изясни той.

Преди началото на консултациите, в писмо до партиите и обединенията, Плевнелиев и Паси показаха, че оферират да спомагат на деклариралите, изтъквам, че „ поддържат европейското и демократично развиване на България за възобновяване на изострения или изцяло изчезнал политически разговор. ” В писмото си двамата посредници осведомят, че следващия  понеделник, след четирите дни на срещи, ще имат подготвеност да заявят пред обществото кои са стратегическите цели, към които може да има опция за съгласие в новия парламент.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР