Днес започва публичната продан за къщата на Яворов. Утре -

...
Днес започва публичната продан за къщата на Яворов. Утре -
Коментари Харесай

Фандъкова за къщата на Яворов: Не купуваме котка в чувал

Днес стартира обществената обмен за къщата на Яворов. Утре - 16 ноември, би трябвало да бъдат отворени предложенията. Потвърждавам желанието си да придобием къщата, само че при ясни условия . Не можем да купуваме котка в чувал, би трябвало да са изяснени всички въпроси.

Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти след откриването на четвъртото издание на Startup Europe Summit.

 И други желаят къщата на Яворов с изключение на Столична община
И други желаят къщата на Яворов с изключение на Столична община

Поканата за обществена продажба не е оттеглена

По думите й това е първата обществена обмен на този монумент на културата. " За мен къщата на Яворов е извънредно скъп културен и архитектурен обект в София , скъп за всеки софиянец, за всеки българин. Нашето предпочитание и поддръжката от държавното управление е за закупуване на къщата на Яворов ", изясни Фандъкова.

Тъй като за нейното откупуване се изисква сериозна сума обществени средства, които не може да бъдат блокирани, от общината са упълномощили юридически разбор.

 Къщата на Яворов оповестена за продажба на търг
Къщата на Яворов оповестена за продажба на търг

Частен правосъден реализатор продава до 16 ноември

Правният разбор сподели че има голям брой неясноти, които би трябвало да бъдат конкретизирани преди да се включим и да участваме в обществената обмен, сподели кметът на столицата. На първо място - правосъдният спор, довел до тази обществена обмен не е приключил . Последното дело е през февруари. Рискът за всеки възможен покупател до момента в който не се произнесе Върховен касационен съд да реши дефинитивно случая, е голям. Това е мнението на юристите, цитира Фандъкова.

На второ място има още две вписани възбрани върху парцела с изключение на тази, поради която е оповестена обществената обмен . На трето място има поредици разминавания в документите за благосъстоятелност .

 Фандъкова желае общината или страната да придобият къщата на Яворов
Фандъкова желае общината или страната да придобият къщата на Яворов

И жените-социалистки желаят домът на Яворов да е общински

Според нея е належащо първо притежателите да изчистят всички тези въпроси. Всички разногласия и други възбрани да бъдат дефинитивно уредени преди или по време на продажбата .

Готови сме след изчистване на всички тези въпроси да участваме с финансовата поддръжка на страната в закупуването на тази къща. Това е обстановката към днешния
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР