Днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за

...
Днес започва приемът на заявления за явяване на изпити за
Коментари Харесай

Днес започва кандидатстудентската кампания в Софийския университет

Днес стартира приемът на заявки за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет " Св. Климент Охридски ". Крайните периоди са 9 март за първата и 18 май за втората кандидатстудентска сесия, оповестиха от университета.

Кандидат-студентите могат да подадат заявки онлайн в страницата на Софийския университет на адрес: https://online.uni-sofia.bg, на място в Ректората на Софийския университет или в бюрата на компаниите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лева.

Първата изпитна сесия ще се организира в неделните дни в интервала 18 март - 22 април, а втората - в съботните и неделните дни от 27 май до 24 юни. Първият стадий на класирането ще бъде разгласен на 10 юли 2018 година, вторият стадий – на 17 юли, а третият стадий – на 24 юли.

В пет от общо 117 специалности не може да се кандидатства с оценките от матурите и кадидатите би трябвало да положат съответните изпити. Това са контролираните специалности " Право ", " Медицина " и " Фармация " и две от специалностите във Факултета по публицистика и всеобща връзка – " Журналистика " и " Връзки с обществеността ". За специалността " Книгоиздаване " от тази година приемът е по желание - или с изпит по публицистика (писмен) и публицистика (устен), или с оценките от матурите по български език и литература; история и цивилизация; метафизичен цикъл или непознат език.

На 22 февруари стартира присъединяване на Софийския университет в обичайна кандидатстудентска борса. До 22 март хората в София, Пловдив, Монтана, Велико Търново, Добрич, Варна, Бургас, Хасково и Стара Загора ще могат да се срещнат със специалностите и метода за кандидатстване в най-старото висше учебно заведение в България.

Най-актуалната информация за кандидатстудентската акция на Софийския университет може да бъде открита на страницата на университета и в страницата във фейсбук " Кандидат-студенти 2018 ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР