Днес започва първата голяма международна конференция, посветена на движението #MeToo.

...
Днес започва първата голяма международна конференция, посветена на движението #MeToo.
Коментари Харесай

Исландия е домакин на първата голяма международна конференция #MeToo

Днес стартира първата огромна интернационална конференция , отдадена на придвижването #MeToo. Тя се организира в Рейкявик, Исландия. Домакин на форума е министър председателят на Исландия, който разгласи, че се надява събитието да способства " половият тормоз да остане в историята " , написа " Гардиън ".

По време на тридневната среща ще бъдат разисквани придвижването и въздействието му в другите страни и сфери на живота . Жени с увреждания, обществени служащи и мигранти, чиито гласове не са чути, откогато придвижването стартира като хаштаг през октомври 2017 година, са измежду участниците от целия свя т, които ще споделят историите си и ще обсъдят по какъв начин да продължат да се борят против половия тормоз.

Премиерът на Исландия Катрин Якобсдотир разяснява пред " Гардиън ", че конференцията има за цел да " сътвори платформа за интернационална и задълбочена полемика за въздействието и бъдещето на #MeToo ". Според нея придвижването е разкрило " епидемиологични равнища на полов и сексуален тормоз , на който дамите в обществата и по света са изложени. Ние изискуем това на всички тези дами, на дамите, които нямат опция да се изкажат и на бъдещите генерации, да се основат политики и подтик за смяна, тъй че действителностите, разкрити с #MeToo, скоро да влязат в учебниците по история ".

Организаторите на конференцията се надяват в края да бъде признато официално съобщение с съответни оферти.

Идеята за конференцията е почнала преди 18 месеца . Повече от 800 участници са се записали. Участието е гратис. Обсъжданията ще бъдат предавани онлайн в интернет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР