Днес започва образователната екологична инициатива Зелена олимпиада“, която се провежда

...
Днес започва образователната екологична инициатива Зелена олимпиада“, която се провежда
Коментари Харесай

Започва ,,Зелена олимпиада 2022

Днес стартира просветителната екологична самодейност " Зелена олимпиада “, която се организира под патронажа на Министерството на околната среда и водите. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите. 

Инициативата е ориентирана към възпитаници от 1-ви до 12-и клас и всяка година в нея се включват над 5000 деца и младежи. В особено основаната онлайн платформа https://zelenaolimpiada.com/ участниците могат да се записват и да ревизират своите познания за природата и нейното запазване, като дават отговор на въпроси. Последният въпрос е отворен – належащо е да се напише малко есе по заложена тематика (въздух, води, боклуци, флора и фауна, климат и т.н.).

Проектът на " Академика БГ “, обичайно подкрепян от Министерство на околната среда и водите, е ориентиран към повишение знанията на учениците за запазване на околната среда и има за цел да способства за създаване на екологична просвета. Зелената олимпиада възпитава измежду децата и младежите грижа към природата, а спортният й темперамент ги подтиква да търсят информация за това.

Онлайн форматът дава опция за присъединяване на деца и младежи от всички обитаеми места в страната, както и на българчета, живеещи в чужбина. От трите възрастови групи – начален, междинен и горен курс, се излъчва по един победител, като тази година премиите са три таблета.

Регистрацията и решаването на тест са налични от през днешния ден – 23.09.2022, и не престават до 04.11.2022 година в това число. Резултатите ще бъдат оповестени на уеб страницата на Министерство на околната среда и водите, в уеб страницата на Зелената олимпиада и в нейната фейсбук страница.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР