Днес започва един от най-интересните танцови фестивали, който се провежда

...
Днес започва един от най-интересните танцови фестивали, който се провежда
Коментари Харесай

Препоръчваме ви: Съвременен американски танц и най-новия филм на Вим Вендерс

Днес стартира един от най-интересните танцови фестивали, който се организира у нас - Spotlight: USA. В рамките на 3 дни едни от най-хубавите американски модерни танцьори и хореографи ще показват спектаклите си пред Европа и света от Пловдив.

По време на събитието ще бъдат показани 9 хореографии, а всяко зрелище ще дебютира както пред българските фенове, по този начин и пред шефове на театри и фестивали от над 30 страни, които ще посетят Пловдив особено поради събитието. Селектираните танцови компании отразяват многообразието на стилове, дела и артистични гласове на актуалната сцена в Съединени американски щати.

Днес от 20:00 ч. в Дом на културата „ Борис Христов “ танцовата компания CONTRA-TIEMPO от Лос Анджелис ще показа спектакъла " Буйна вода ", който ще насочи вниманието към настоящите екологични, обществени и расови проблеми. Вдъхновен от последната пиеса на Шекспир “Бурята “ и афро-кубинския господ напразно и стихиите, Ойя, представлението демонстрира по какъв начин хората взаимодействат с околната среда и едни с други.

Ако нямате опция да отскочите до Пловдив, с цел да се насладите на необикновените спектакли, ето още няколко оферти за забавни културни събития, които да ви заредят с позитивна сила за цялата седмица:

Кино

От 16:00 часа в Дома на киното ще бъде прожектиран един от най-интересните филми, които бяха показани на тазгодишното издание на София филм фест - " Потапяне " на Вим Вендерс. Прожекцията е особено пригодена и за незрящи лица.

Театър

От 19:00 часа в Народен спектакъл " Иван Вазов " можете да гледате класиката " Хъшове ".

Музика

След уикенда малко от клубовете в столицата са подготвени да посрещнат вълна от купонджии. За благополучие, един от тях е " Строежа ". От 22:00 часа Shakermaker и Мартин Михайлов бъркат микс с най-хубавото от бритпопа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР