Днес започва четвъртото издание на националната кампания Великден за всеки

...
Днес започва четвъртото издание на националната кампания Великден за всеки
Коментари Харесай

`Великден за всеки` набира храни и средства за пенсионери без надбавки за християнския празник

Днес стартира четвъртото издание на националната акция " Великден за всеки - подари празник на баба и дядо ". От 12 ч. в шатрата на Социалната кухня в двора на православния храм " Св. Св. Кирил и Методий " на ул. " Георг Вашингтон " 47 омбудсманът Мая Манолова ще разгласи началото му.

Тази година двете дела на институцията на омбудсмана – обществената кухня (която действа от 17 декември 2018 г.) и акцията за набиране на хранителни артикули и средства за пенсионерите - се сплотяват, с цел да може повече небогати хора да посрещнат почтено Великден.

Днес лицата на „ Великден за всеки “ - Анелия, Криско, Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и сътрудника ѝ Тончо Токмакчиев - ще бъдат доброволци в обществената кухня и ще раздават топла рибена чорба.

В предходните три издания, акцията събра близо 1 500 000 лв. и 75 000 пенсионери получиха ваучери, а хиляди други - хранителни пакети.

В откриването ще се включат и сътрудниците на самодейността – Български Червен кръст, Националният застрахователен институт, „ Български пощи “ ЕАД, Българска хранителна банка, Държавната организация за сигурност на храните, Националният алианс за работа с доброволци, Национално съдружие „ Младежки глас “, Ред Девил Кетъринг, представители на хранителния отрасъл, на хранителни вериги и други

Четвъртото издание на „ Великден за всеки “ още веднъж ще набира парични средства и хранителни артикули за пенсионерите, които няма да получат надбавка за огромния християнски празник. Идеята е да бъдат подкрепени хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния предел от 348 лв.. По одобрени описи на Национален осигурителен институт средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лв., с които възрастите хора ще имат опция да пазарят в 5 000 обекта в цялата страна. Пенсионерите ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места.

Средства още веднъж се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията, чиито титуляр е Български Червен кръст. 

IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от Данък добавена стойност
Чрез on-line дарения от България и чужбина на уеб страницата на БЧК –
www.redcross.bg
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР