Днес, започналото от запад заоблачаване ще обхване цялата страна и

...
Днес, започналото от запад заоблачаване ще обхване цялата страна и
Коментари Харесай

Облачно, но меко и без да вали, днес

Днес, почналото от запад заоблачаване ще обхване цялата страна и вечерта в северозападните региони ще превали слаб дъжд.

В източните региони ще духа слаб южен, а в Дунавската низина запад-северозападен вятър. Максимални температури сред 5° и 10°, в югозападните региони до 13°.

Над планините ще има забележителна облачност, само че съвсем без превалявания. Ще духа най-вече сдържан запад-югозападен вятър, който по-късно денем ще се ориентира от северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 6°, на 2000 метра – към 0°.

През идващото денонощие ще бъде най-вече облачно. През нощта основно в Северна България ще превалява слаб дъжд. Вятърът ще се ориентира от североизток, ще е слаб, в Източна България – сдържан и с него ще прониква леден въздух. Утре валежи ще има из цялата страна, а още сутринта дъждът в Северна и високите полета на Западна България ще се примесва в сняг. Температурите ще са съвсем без дневен ход – най-вече сред 0° и 5°.

През идващите дни ще доминира облачно време. С спирания и тук-там ще превалява, най-вече едва и най-вече дъжд, само че в Предбалкана, по високите полета на Западна България, в крайните северозападни и в североизточните региони, е допустимо краткотрайно, основно в нощните часове, дъждът да се примесва и да минава в сняг. Вятърът ще бъде от източна четвърт, слаб до сдържан. Температурите ще бъдат малко по-високи от нормалните.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР