Днес започналото от запад заоблачаване ще обхване цялата страна и

...
Днес започналото от запад заоблачаване ще обхване цялата страна и
Коментари Харесай

13 градуса днес, минус 1° максимална температура идната събота

Днес почналото от запад заоблачаване ще обхване цялата страна и вечерта в северозападните региони ще превали слаб дъжд , демонстрира прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

Преди обяд тук-там в равнините ще има понижена видимост. В източните региони ще духа слаб южен, а в Дунавската низина - запад-северозападен вятър.

Максималните температури ще са сред 5° и 10°, а в югозападните региони - до 13°. В София минималната температура ще е 0, а оптималната - 8 градуса.

През идната нощ на доста места в Северна България ще има валежи от дъжд , а след среднощ, с проникването на по-студен въздух от североизток, в Предбалкана и високите полета на Западна България ще превали сняг.

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месеца - едва ще се намали.

Над планините ще има забележителна облачност, само че съвсем без превалявания. Ще духа най-вече сдържан запад-югозападен вятър, който по-късно денем ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 6°, на 2000 метра – към 0°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, с повече слънце над южното крайбрежие. Ще духа слаб до сдържан южен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 7° и 9°, а на морската вода - 5-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
През цялата последваща седмица ще вали сняг, демонстрира прогнозата на Българска академия на науките.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР