Днес, започналите от запад валежи от дъжд, до края на

...
Днес, започналите от запад валежи от дъжд, до края на
Коментари Харесай

Идва дъжд и сняг

Днес, почналите от запад превалявания от дъжд , до края на деня ще обзет по-голямата част от страната. В северозападните региони, където ще е по-студено, преваляванията ще са най-вече от сняг, който по-късно денем ще минава в дъжд. На места там ще има и поледици. Ще се появи слаб до сдържан вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са от 1-2° тук-там в Северозападна България, до 10-12° в крайните югозападни региони и по южното Черноморие.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 2000 метра преминаващи в сняг. Ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще към 7°, на 2000 метра - към 1°.

 Първият сняг падна в София
Първият сняг падна в София

Столична община разположи 169 снегорина

Над Черноморието ще бъде облачно. Вечерта ще завали слаб дъжд, който през нощта против сряда ще се усили. До обяд ще духа слаб североизточен вятър , след обяд ще се ориентира от изток-югоизток и ще се усили. Максималните температури ще са от 7-8° по северното, до 11-12° по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е към 13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 Жълт код за дъжд и сняг в цялата страна в понеделник
Жълт код за дъжд и сняг в цялата страна в понеделник

Максималните температури ще са сред 5 и 14 градуса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР