Днес започна работа по изграждане на фитнес на открито и

...
Днес започна работа по изграждане на фитнес на открито и
Коментари Харесай

Фандъкова инспектира изграждането на фитнес на открито и площадка за кучета в столицата СНИМКИ

Днес стартира работа по създаване на фитнес навън и площадка за домашни любимци в парка с езерото в Дружба. Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира на място организацията на работа, оповестиха от пресцентъра на Столичната община. Настоящата активност е част от първия стадий от реконструкцията на парк “Дружба”, която включва още създаване на детски площадки и амфитеатър до езерото, както и ремонт на алейната мрежа.

Фитнесът навън ще бъде на терен пред църквата „ Св. Преподобни Наум Охридски “.



Кметът Фандъкова изиска от изпълнителя да сложи спомагателни осведомителни табели за обектите, които ще се извършват. Тя разпореди на районния кмет да включи в плана и обезпечаването на видео камери.



Площадката за спорт и фитнес навън е 705 кв.м и решена в пейзажен жанр , като са употребявани дъги в хармонично комбиниране. Подходите към площадката са от алеята откъм моста и от източната алея около брега.

В непосредственост се планува възобновяване на озеленяването и слагане на нови пейки. Запазват се известните за мястото розариуми в парка.

С цел възстановяване на средата и основаване на приятна атмосфера за спорт и отдих, прилежащото пространство е допълнено с иглолистни декоративни дървета от тип ела, кедър и бор, широколистни дървета от типа каталпа, ликвидамбър и декоративни шестили, както и цъфтящи шубраци от типа спирея, дрян и жив плет от лигуструм.

Площадката за игра на кучета е ситуиран в североизточната част на парка и е разграничена на две – за дребни и едри породи. Двете площадки са оградени с мрежа, а в тях са ситуирани пейки и кошчета за боклуци.



На инспекцията участваха и на зам.-кметът по екология Десислава Билева, кмета на регион „ Искър “ Ивайло Цеков и ръководителя на комисията по околна среда в Столичен общински съвет Лорита Радева.

Източник и фотоси: БГНЕС
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР