Днес, заедно с почитането на Светите мъченици София, Вяра, Надежда

...
Днес, заедно с почитането на Светите мъченици София, Вяра, Надежда
Коментари Харесай

Къде да отпразнувате деня на София

Днес, дружно с почитането на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов, се отбелязва и празника на град София.

По традиция във връзка деня на София парк-музей " Врана ", Зоологическата градина, Регионалният исторически музей – София и археологическото равнище на базиликата " Света София ", както и Софийската градска художествена изложба са с вход свободен. Представленията в Столичен куклен спектакъл също са с вход свободен за деца и техните родители. Условието е местата да бъдат резервирани авансово на касата на театъра.

Продължава фестивал " Квартал " в сърцето на София - карето сред " Мария Луиза ", " Дондуков ", " Левски " и " Сливница ". В парка на Военната академия " Г.С.Раковски " продължава програмата на " Софийски феодален фестивал ".

Официалните събития на Столичната община ще стартират от 11.30 ч., пред храм " Света София " ще стартира тържественият водосвет и формалната гала по издигане знамето на град София. След това от 17:30 пред Народен спектакъл " Иван Вазов " Софийският духов оркестър ще изнесе концерт. Час по-късно в националния спектакъл ще се организира церемонията, на които ще бъдат връчени премиите на Столичната община за ярки достижения в региона на културата. От 21 часа още веднъж пред спектакъл ще се състои огнен пърформънс на " Жар Театър ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР