Днес забележителната Джулиан Мур навършва 60 години! Американската актриса е

...
Днес забележителната Джулиан Мур навършва 60 години! Американската актриса е
Коментари Харесай

Джулиан Мур на 60: Полудявам, когато чуя жени да лъжат за годините си

Днес забележителната Джулиан Мур навършва 60 години! Американската актриса е киноикона както на 20, по този начин и на 21 век, като потвърждава, че за хубостта, гения и триумфа възрастта е без значение.  Номинирана е за " Оскар " за ролите си в „ Буги нощи “ „ Краят на аферата “, „ Далеч от парадайса “ и „ Часовете “, а превъплъщенията й в „ Големият Лебовски “, „ Магнолия “ и „ Ханибал “ са не по-малко впечатляващи, въпреки критиците да не отличават усърдната й работа.  Заслуженият " Оскар " получава чак през 2015 година за кино лентата „ Все още Алис “, където изиграва трогателната роля жена, болна от Алцхаймер.

Мур е родена на на 3 декември 1960 година в щата Северна Каролина. Баща й е американец и работи като боен арбитър, а майка й е от шотландски генезис и е обществен служащ в психиатрия. Завършва школата по театрални изкуства в Бостънския университет през 1983 година и получава бакалавърска степен по актьорско майсторство. През това време се устоя като сервитьорка – вечер работи в ресторант, а денем върви на лекции и кастинги. „ Бях добра сервитьорка “, споделя актрисата в изявление пред The Guardian през 2010 година

„ Аз съм работещ човек. Справях се добре, тъй като, когато ми дадеш работа, аз ще я свърша, без значение каква е тя. “

В идващите години тя прави добра работа и в киното – първите си стъпки прави в спектакъл в Ню Йорк и получава няколко дребни функции в сериали. Дебютният ѝ филм е „ Истории от тъмната страна: Филмът “, само че за първи път кинокритиците виждат гения й през 1993 година във кино лентата „ Кратки пътища “. През 2018 година излезе и сантименталната комедия „ Глория Бел “, в която Мур играе жена на междинна възраст, която претърпява бракоразвод и стартира нова връзка. Разводът не е непознат на Мур, която през 1986 се омъжва за артиста Джон Гулд Рубин, само че се развеждат след 9-годишен брак.

Засегната е и тематиката за възрастта на дамите – някои фенове показват, че героинята е в неприемлива възраст за започване на нова връзка и давала неприятен образец. За актрисата обаче възрастта не е табу и даже се нервира на дамите, криещи годините си, като че ли би трябвало да срамят от тях.

„ По този метод като че ли декларират, че възрастта им е толкоз ужасна, че не желаят даже да я упоменат. Подобен проблем не съществува при мъжете.

Полудявам, когато чуя дами, които лъжат за годините, по какъв начин преднамерено отбягват тематиката или се пробват да са по-съобразителни, когато става въпрос за възрастта.

А в действителност не е толкоз извънредно да си на над 50 години. Това е просто част от живота “, споделя Мур пред американското фешън списание Harper's Bazaar, когато е на 58.

Героинята и в „ Глория Бел “ също е над 50, само че не се споделя точната й възраст, а единствено, че е в петдесетте си години. „ Всички знаем, изключително в този момент, когато всичко е документирано, на какъв брой години са всички. Всъщност това няма значение. Тази концепция, при която към този момент не можете да споменавате възрастта, е архаична, по тази причина бих желал да се отърва от нея “, безапелационна е Мур. „ Защо не питат мъжете за старостта, за децата? Чувствам се малко дискриминирана, когато животът на дамата се свежда до: „ Разкажи ми за децата и какво мислиш за пластичната хирургия “.

Самата Джулиан има 2 деца от режисьора Барт Фройндлих, с който са дружно над 20 години. Двамата се срещат през 1996 година на снимачната площадка на „ Следи от детството “ –Фройндлих е режисьор, а Мур играе в основната роля. Женят се през 2003 година и красивата им любовна история продължава и до през днешния ден. Червенокосата дама някак съумява да има сполучлива кариера и пълностоен персонален живот по едно и също време.

„ Във всички филми сполучливите дами са показани като самотни. Те в никакъв случай нямат фамилии. Не мога да схвана за какво продължаваме да подхранваме мита, че не може да си съумяла в специалността си и да имаш семейство. Напротив, допустимо е “, споделя тя пред Harper's Bazaar.

„ Мразя целия интервал в историята, когато непрестанно се е повтаряло на дамите, че не могат да имат всичко. Аз съм доказателство за противоположното и желая да ви кажа: Да, може да имате всичко! Не е елементарно и не мисля, че някой го твърди. Но си коства. “

 
5 звезди фамилии за образец

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР