Днес, за пръв път от десетилетие, ние сме на път

...
Днес, за пръв път от десетилетие, ние сме на път
Коментари Харесай

Радан към приятелите: Малките ни различия ще ви пратят при полезните идиоти

Днес, за пръв път от десетилетие, ние сме на път да се разделим вечно. Това написа в писмо до своите " консервативни другари " зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев в блога си.  

В текста му се споделя: 

Скъпи другари (и го споделям без всякаква ирония),

Гледам слайдовете на “спрялата ” Алфа ТВ и си мисля за вас.

С част от вас ни раздели отношението към новия план на госпожа Кунева и Даниел Вълчев преди шест години. За малко - през днешния ден всички знаете кой е Даниел. С други - отношението към Бойко преди три. Вярвам, че в този момент - до момента в който му сърбате попарата - нямате никакво подозрение кой е той. С някои ни разделя единствено разбирането ви, че властта е полезност, непременно. А с други - способността ви да намествате политическите си убеждения съгласно краткотрайните настроения на болшинството. Това е философия, която ми е непозната.

И въпреки всичко, постоянно съм бил уверен, че това, което ни събира, е доста повече. Повече от десетилетие, споделяме убеждението, че персоналната и икономическа независимост са основата на благосъстоянието и щастието на хората. Че без правда, свободата няма късмет да даде своите плодове. Че единствената гаранция за свободна и правова България е в принадлежността ни към единна Европа и съюзите на Западния свят. И на първо място - че тези полезности са невъзможни отвън естествените ограничавания, които християнската етична система и културната традиция на конституционната народна власт слагат пред поривите и пристрастеностите на тълпата, пред естествената податливост на индивида да употребява както властта си, по този начин и безвластието на институциите, с цел да твори зло на другите, до момента в който се стреми към полза за себе си. Тази религия в естествените ограничавания, впрочем, се назовава консерватизъм…

Днес, за пръв път от десетилетие, ние сме на път да се разделим вечно. Вместо да спорим по какъв начин да преминем реката, да се озовем, враждуващи, на двата й бряга. Да бъдем от двете страни, елементарни редови войници в една дълга и тежка битка, чиито излаз ще дефинира по какъв начин ще наподобява страната ни, континентът ни, светът на децата ни, след няколко десетки години.

Виждам заплаха дребните неща, които ни разделят, да ви изпратят в лагера на властническия шовинизъм, измежду хората, които се опълчват на европейското единение, в редиците на тези, които - с цел да се харесат на тълпата - желаят връщане на социализма в затворени държавни граници, “социализъм в една обособена страна ” по Ленин, които - с цел да се възползват цинично от страховете на съгражданите си - волно или несъзнателно обслужват столетните проекти на Кремъл и Истанбул за обезсилване и разчленяване на Европа. В лагера на потребните идиоти.

Това би било тъжно. И не поради мен или поради вас - ние сме прекомерно незначителни в тази огромна игра. Тъжно, тъй като националният интерес на България ще загуби съдружници и ще завоюва врагове, там, където ги няма.

Но би било, въпреки през сълзи, и много смешно. Защото, нали ви споделих, виждам слайдовете на Волен по партийната му телевизия. И желая да ви кажа, че той е доста по-добър от вас, в играта на потребните идиоти.

Вие говорите за “консервативен и християнски Европейски Съюз ” (и няма лошо) - само че тимът, към който се стремите, желае да няма Европейски Съюз въобще. И Сидеров печели;

Вие говорите срещу бюрокрацията и корупцията на Брюксел - само че тимът, към който се стремите, се състои от безпределно по-бюрократичните и корумпирани национални държавни управления на Орбан, Салвини, Борисов и Бабиш, изпълнен от професионални крадци и мошеници. И в тази компания Волен се усеща, за разлика от вас, вкъщи си;

Вие сте срещу прекомерния демократизъм, който част от администрацията на Европейски Съюз пробва да наложи без либерален развой, само че тимът, към който се стремите, необмислено раздухва тоталните неистини на кремълската агитация, които са доста по-лесно смилаеми за съответната аудитория. И в този развой Волен е професор, а вие - тройкаджии във втори курс.

Не, не можете да надцакате Волен и Шиши на техен терен. Консервативните сайтчета със мемоари за мъдри мисли и остарели военни маршове нямат никакъв късмет пред напълно действителната, основана през днешния ден, тук и в този момент машина за агитация на “Sputnik ” и “Russia today ”, която образова и насочва създателите на черните слайдчета. В света на огромната неистина, вашите дребни полуистини се губят и не носят изгода. Уплашените, комплицирани хора, с чиито гласове се надявате да се върнете във властта, са подготвени да повярват, че Меркел желае да засели България с евреи и араби по едно и също време, а Валери е “човек на Сорос ”. Как ще ги разубедите от фактическата истина, че вие сте “хора на Костов ”, който те - с помощта на същата пропагандна машина - ненавиждат до гроб, или от полуистинната операция, че сте “хора на Радан ”, който - още веднъж с помощта на нея - е “либерал ” и “педераст ”?

Не, откажете се. Това е изгубена борба. Където вие издадете сайтче, Волен ще пусне телевизия. Където свенливо критикувате Европейски Съюз, той ще разкрие международния еврейски скрит план. Където предложите дребна популистка мярка, той ще обещае национализация.


И не на последно място - където докоснете пръст, Волен ще целуне задник.

Гледах без зложелателство, по какъв начин Дани Вълчев ви (и ни) изигра. С паника виждам по какъв начин ви мачка Бойко. Не ми причинявайте гледката по какъв начин губите от Сидеров...

И на първо място - просто не сте положителни в тази игра. Защото сте свестни хора и знаете, че със страховете на множеството не би трябвало да се злоупотребява. Ние сме от едно потомство.

И всички помним: FEAR LEADS TO ANGER. ANGER LEADS TO HATE.  
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР