Днес за пореден път си зададохме въпроса - имаме ли

...
Днес за пореден път си зададохме въпроса - имаме ли
Коментари Харесай

Вицепрезидентът разкритикува управляващите за чумата, но ги похвали за европредседателството

Днес за следващ път си зададохме въпроса - имаме ли държавност? В последните дни минимум говорихме по какъв начин може да се оправим с рецесията. Всички - общество, медии, дадохме доста малко думата на специалистите, които знаят решението на казуса.

Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова, която разяснява горещата тематика за чумата по животните. "Аз не извинявам нито едно политическо лице, което няма работа на мястото на случая, само че седи там. Не приказвам особено за Българска социалистическа партия и не отвеждам никого пред скоба. За страдание би трябвало да стане политически скандал, с цел да стартира страната да си прави работата. Професионалистите би трябвало да кажат какво би трябвало да се свърши. Не желая да разясня евтаназията на животните, само че в Европейския съюз има две наставления, които ясно дефинират какво би трябвало да се свърши при сходна болест. Мисля, че страната не си свърши работата в този случай. Ако всичко беше обяснено на хората, в случай че се бяха позовали на европейските регламенти, в случай че им бяха дадени ясни гаранции, че ще бъдат обезщетени, хората щяха да имат вяра на институциите. Те се почустваха изоставени и без поддръжка, тъй като гладният на сития не има вяра ", разкри Йотова.

"България е част от европейското законодателство. В него ясно е обяснено какви компенсации се плануват при сходни болести. Не първо място е оправянето с чумата. Дано не сме си докарали по-голяма пакост. Ние сега не знаем какъв брой огнища има. Институциите се разминаваха и прескачаха. Трябва да има специфичен публичен надзор, който да получава цялата информация, с цел да не се има вяра на тайни теории ", безапелационна беше тя.

"Ако се има вяра на теорията, че президентът Румен Радев е в "топла връзка " с Българска социалистическа партия, то значи, че всеки неудовлетворен от ръководещите е член на Българска социалистическа партия. Няма такова нещо. Днес аз съм посетител и ще изкажа персоналното си мнение. Българското европредседателство наложи собствен отпечатък. Има доста други страни, които са били ръководители, и не са запомнени с нищо. По отношение на Западните Балкани българското председателство получава оценка отличен 6. Дано тази управителна роля на България в района се резервира. Имаше и проблеми, с които можеше да се оправим много по-добре. Основният е мигрантската рецесия. Държави като Италия, Испания, Португалия чакаха България да подеме тематиката. Реформата на Дъблинското съглашение не е мръднала и сантиметър. По време на европредседателството не беше повдигната и тематиката за Шенген. Това е неясно за мен ", разгласи вицепрезидентът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР