Днес за 14-а поредна година държавите по поречието на реката

...
Днес за 14-а поредна година държавите по поречието на реката
Коментари Харесай

Отбелязваме Деня на река Дунав!

Днес за 14-а поредна година страните по поречието на реката ще отбележат Международния ден на река Дунав, който цели да притегли публичното внимание към смисъла на реката за районите и устойчивото потребление на водите й.

Като знак на поддръжка в страните по поречието на втората по дължина река в Европа се провеждат голям брой фестивали и начинания за опазването й, написа БГНЕС.

У нас традицията се резервира и за трета поредна година един от най-мащабните юношески фестивали за изкуства в страната - The Bridge ще посвети част от интензивностите си на река Дунав. Тазгодишното издание ще се състои в дните 16-23 юли 2017 година във Видин, където юноши от цялата страна ще дадат воля на въображението си и ще основат творби на изкуството, обвързани с опазването на емблематичния знак на града.

" Щастливи сме, че за поредна година имаме опцията да съберем младежи от цялата страна, подготвени да развият и споделят своя гений. The Bridge е вълшебно лятно прекарване, което заразява с творчество във всичките му форми. Всеки ден от фестивала, ние увличаме участниците в духа на изкуството и се опитваме да ги поощрим да основават изкуство на всички места към себе си ", споделят уредниците на фестивала.

The Bridge Fest се организира за седма година на територията на Видин и годишно събира над 150 подрастващи на възраст 14-20 години от цялата страна.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР