Днес за 13-ти пореден път Пловдив посреща любимата кинопанорама -

...
Днес за 13-ти пореден път Пловдив посреща любимата кинопанорама -
Коментари Харесай

Откриват Киномания в Пловдив с две хитови заглавия

Днес за 13-ти следващ път Пловдив посреща обичаната кинопанорама - Киномания. Откриването на фестивала в 18.30 часа ще направи най-новият филм на паметния режисьор Уес Андерсън („ Гранд хотел Будапеща ”) – „ Островът на кучетата “, разкрил и Берлинарето тази година. Филмът, в който в който ще чуете гласовете на Едуард Нортън, Скарлет Йохансон, Бил Мъри, Тилда Суинтън, Йоко Оно, Харви Кайтел и други огромни имена, споделя историята на Атари – 12-годишния повереник на корумпирания кмет Кобаяши.

Когато, с Височайша заповед, всички домашни кучета от Мегасаки сити са заточени на сметището, наречено Боклучавия остров, Атари потегля самичък със своето Миниатюрно турбо и прекосява реката в търсене на своето куче-пазител – Спотс. На острова, благодарение на новите си другари – тайфа мелези, той подхваща епично пътешестване, което ще реши ориста и бъдещето на цялата префектура.

Това е втората анимация на Уес Андерсън след Фантастичният мистър Фокс. Режисьорът още веднъж основава детайлно измислена галактика, която действа по свои лични неповторими действителности и закони. Филмът е с премия за постановка от фестивала Берлинаре.

Късната прожекция от 20.45 часа е на френската комедия “Споделен мъж ”. Сандрин – щастливо омъжена от 15 години, с 2 деца – открива, че брачният партньор й има извънбрачна връзка. След като отминава първичния потрес, тя взема решение да се срещне със съперницата си Виржини и й насочва изключително предложение: да си поделят Жан. Виржини приема и двете дами вкарват обичания си мъж в новия метод на живот. Това, което наподобява като сбъдната фантазия – една седмица със брачната половинка, на другата с любовницата – се оказва не толкоз идеално за самия пострадал брачен партньор.

В идващите дни на Киномания ни чакат “Ван Гог: Пред портите на вечността ” с Уилям Дефо, “Рудолф Нуреев: Бялата гарга “ режисьорския план на Ралф Файнс, който взе участие и в самия филм, „ Всички знаят “ на носителя на „ Оскар “ Асгар Фархади с Пенелопе Крус и Хавиер Бардем, „ Живот нависоко “ с Робърт Патинсън и Жулиет Бинош; „ Курск “ на приетия за един от най-хубавите европейски режисьори Томас Винтерберг; „ Мария Магдалена “ с превъзходната двойка Руни Мара и Хоакин Финикс, „ ТЕ‘ на Паоло Сорентино /Великата хубост, Младост/ и доста други превъзходни заглавия.

Утре 17.11 /събота/ от 18.00 часа в „ LUCKY Дом на киното “ е и прожекцията на българския филм „ Далеч от брега “ на Костадин Бонев. Специално за събитието в Пловдив за среща с публиката идва и един от актьорите във кино лентата Стефан Вълдобрев.

Билети на касата на LUCKY Дом на киното и онлайн на boxoffice.bg.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР