Днес за 115-и пореден ден в София се провежда протест

...
Днес за 115-и пореден ден в София се провежда протест
Коментари Харесай

115 ден: Протест с тикви

Днес за 115-и следващ ден в София се организира митинг против държавното управление и основния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите се събраха на нормалното място в тригълника на властта. По случай Хелоуин те донесоха купища тикви, които струпаха на площада пред президентството. Малко преди 19.00 ч. камион, претрупан с тикви, бе стоварен на площад " Независимост ", заяви Българска национална телевизия.

Идеята на " Отровното трио " в 115-ата вечер на митинги бе да дадат опция на всички недоволни от държавното управление и основния прокурор, и в духа на днешния празник Хелоуин, да проявят творчество, да издълбаят обръщение в жълтите есенни плодове, а който е с по-добри художествено-скулптурни умения, да направи и незабравима творба. Така, на някои от тиквите жителите залепиха лика на премиера Бойко Борисов. Протестиращите раздават на жителите пластмасови шапки, наподобяващи на тикви.

Пред огромната купчина тикви е сложена най-голямата и зряла тиква с сложени на нея пера, символизирайки индиански водач. На място има и дръвници, на които се режат други тикви, заяви БГНЕС. Инициаторите на днешната акция са обезпечили и маркери, с които протестиращите надписват тиквите с каквито послания и рисунки пожелаят и по какъвто метод решат да изразят своя митинг против премиера Бойко Борисов и против основния прокурор Иван Гешев. По-късно хората могат да отнесат тиквите у дома и да си ги сготвят. По този мотив протестиращите оповестиха: " Да сготвим Бойко ", съобщи БГНЕС.

По същото време майките от " Системата ни убива " проведоха различен автентичен метод да отбележат празника на тиквите. Те подредиха пред постройката на Народното събрание - някогашния Партиен дом, тикви със фотосите на всички депутати, които поддържаха предлагането на ГЕРБ за иницииране на смяна на Конституцията. Те проведоха и скеч, в който ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева и кмета на София дават брифинг.

Представители на протестиращите са поставили бележки с имената на кмета на София Йорданка Фандъкова, ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева, на министрите Теменужка Петкова, Мариана Николова, на Кирил Ананиев, на Деница Сачева и други представители на кабинета. На стъпалата пред някогашния Партиен дом са подредени още тикви, а върху тях има фотоси на народни представители.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР