Днес Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна

...
Днес Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна
Коментари Харесай

6 нови, вълнуващи маршрута за почивка и културен туризъм тръгват от Варна

 Днес Wizz Air, най-голямата нискотарифна самолетна компания в Централна и Източна Европа, посрещна 1 нов, високоефективен аероплан Airbus A320 в България и започва с 6 нови, вълнуващи маршрута от Варна. Новите дестинации от морската столица са Берлин, Кьолн, Копенхаген, Хамбург, Ливърпул и Париж, като първите полети от Варна до Копенхаген, Хамбург и Берлин изхвърчат през днешния ден (16 юли), до Ливърпул – на 17 юли, а до Париж и Кьолн – на 18 юли. С новите дестинации, непрестанно възходящата мрежа на WIZZ в България към този момент включва 48 маршрута до 18 страни. 

Новият Airbus A320, който се причислява към флотилията на Wizz Air във Варна, съставлява спомагателна инвестиция от страна на самолетната компания в България от над 100 млн. щатски долара* и разкриване на 36 нови директни работни места. С идването на новия Airbus флотилията на компанията в страната ще нарастне до общо 9 самолета: 2 основани във Варна и 7 – в София, с екипаж от над 340 насочени към клиента чиновници. 

Най-новите направления на Wizz Air от Варна са съвършеният избор както за лятна отмора, по този начин и за културен туризъм. Красивият пристанищен град Хамбург е вторият по величина град в Германия. Със своите многочислени водни пасажи и канали, градът неслучайно е прочут като " Венеция на Севера ". Кьолн е готическото украшение на Германия, където посетителите ще открият безпределно многообразие от културни обекти: от римски кули до готически църкви и десетки музеи. Берлин, столицата на Германия, е без подозрение абсолютният локален отличник, когато става дума за спиращи дъха забележителности и трогателен нощен живот. Париж няма потребност от реклама – сантименталната атмосфера и богата просвета на френската столица са обичани на пътешествениците от целия свят. Ливърпул е един от най-интересните градове във Англия, прочут като град на футболните почитатели и родното място на Бийтълс. Със своите исторически пристанища и колоритни улици Копенхаген също е превъзходен избор за варненските пасажери, който към този момент е наличен в мрежата Wizz Air на супер преференциални цени.

Първият полет на Wizz Air от Варна излетява през 2007 година и от този момент авикомпанията се утвърждава като водещият транспортьор на Летище Варна. През 2018 година над 400 000 пасажери са се възползвали от преференциалните цени на WIZZ и са пътували по маршрутите от и до Варна, което съставлява 43% нарастване по отношение на 2017 година В същото време авиокомапията отблезява общ годишен растеж от 16% на пасажерите от и до България, като през 2018 година е превозила над 3 млн. души. С активността си в страната самолетната компания е подкрепила косвено откриването на повече от 2200** работни места в обвързваните с нея промишлености.

С решението да базира 2-ри аероплан във Варна Wizz Air към този момент ще разполага с над 500 000 места по 14-те си маршрута от Варна и с общо 2.9 млн. места по своите 48 маршрута от и до България. Решението е част от задачата на самолетната компания да открива повече и все по-достъпни благоприятни условия пред българските клиенти и техните гости за вълнуващи пътувания.

Билетите за новите направления от Варна са към този момент в продажба и могат да бъдат резервирани на цени, започващи от 77.99 лева на wizzair.com

Андраш Радо, управител Корпоративни връзки на Wizz Air, разяснява: " Изключително сме разчувствани да посрещнем 9-ия ни аероплан в България, което е доказателство за нашия ангажимент към локалния пазар. Новият аероплан съставлява инвестиция от над 100 млн. долара* от страна на WIZZ в България и води до откриването 36 нови, директни работни места в самолетната компания. От тази седмица стартираме 6 нови директни маршрута до някои от най-вълнуващите европейски градове. Сигурни сме, че нашите български клиенти ще харесат комфортния график на полетите ни, лесната система за онлайн резервации на wizzair.com и необятния избор от преференциални цени. Нашият другарски екип с неспокойствие чака да посрещне варненските пасажери на борда на флотилията на Wizz Air, една от най-младите в Европа. “
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР