Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен

...
Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен
Коментари Харесай

От северозапад нахлува студ с вятър, заради който в 11 области има жълт код

Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан и мощен и с него ще нахлува леден въздух. Поради тази причина още веднъж за 11 области е разгласен жълт код за рисково мощен вятър. То е в действие за Видин, Враца, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик. Облачността ще бъде най-вече забележителна и на доста места ще има валежи от дъжд. Максималните температури ще са от 7-9 градуса в Северозападна България до 13-15 в източните региони от страната, където преди обяд към момента ще духа сдържан южен вятър, в София 8-9 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Атмосферното налягане е доста по-ниско от междинното за месеца и денем ще стартира да се покачва.

В планините ще духа мощен, по високите и открити елементи - плевел вятър от западната четвърт. Ще бъде най-вече облачно и на доста места ще превалява сняг, под 1600 метра преваляванията ще са от дъжд. Максимална температура на 1200 метра – към 6 градуса, на 2000 метра – към 0.

Над Черноморието облачността ще бъде променлива, постоянно забележителна. Ще има валежи от дъжд. Ще духа сдържан южен вятър, който по здрач ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури сред 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 12-13. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР