Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен

Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен ...

Студено и ветровито. Температурите се понижават.


Днес вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен и силен, и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, често значителна и след обяд на много места в България отново ще превалява дъжд. Максималните температури ще са от 7 до 9 градуса в Северозападна България, до 13-15 градуса - в източните райони от страната, където преди обяд все още ще духа умерен южен вятър.

Над Черноморието облачността ще е променлива, често значителна и в следобедните часове, главно по южното крайбрежие, ще превали дъжд. Ще духа умерен южен вятър, който привечер ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максималните температури ще са между 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода ще е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще духа силен, по високите и открити части - бурен, вятър от запад. Ще бъде предимно облачно и на много места ще превалява сняг, под около 1600 метра валежите ще са от дъжд. Максималната температура на 1200 метра ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за месеца и ще се понижи още. Във вторник, 24 декември, и в сряда, 25 декември, ще продължи да духа умерен и силен вятър от запад-северозапад, като и температурите ще се понижат още. На места, повече през първия ден, ще има превалявания от дъжд, предимно слаби, а в планините и планинските райони ще превалява сняг.
По публикацията работи: Петя Славова

Източник: dnes.bg