Днес вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб

...
Днес вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб
Коментари Харесай

Студеното време си отива

 Днес вятърът ще се ориентира от юг-югоизток, ще бъде слаб до сдържан и с него ще се придвижва топъл въздух. В Дунавската низина ще продължи да духа слаб източен вятър. Облачността над доста региони краткотрайно ще намалее до слънчево време, като облачно и мъгливо ще се задържи над западната част на Дунавската низина.

По-късно денем ще стартира ново нарастване на облачността, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Максималните температури ще бъдат сред 2° и 7°, малко по-високи в югозападните региони и по Черноморието.

В петък и събота стоплянето ще продължи, като по-съществено ще е в източната половина от страната, където вятърът от юг-югоизток по-често ще е сдържан. Минималните температури там ще са над нулата, а оптималните ще доближават 10°-15°, в западната и централната част на Дунавската низина, където вятърът ще е слаб, а облачността - забележителна, ще остава сензитивно по-студено. Над по-голямата част от страната ще доминира облачно време, само че ще има и краткотрайни разкъсвания и понижения на облачността.

На обособени места, основно в Югозападна България, са вероятни слаби валежи от дъжд. В неделя и понеделник вятърът ще стане от изток-югоизток и на всички места ще се усили. В неделя на повече места ще превали, само че към момента най-вече едва. В понеделник има нараснала възможност преваляванията да са съвсем повсеместни и повече по количество.

Ще се задържи относително топло и в равнинната част от страната ще вали дъжд. През нощта против вторник преваляванията ще спрат. Още в понеделник до края на деня вятърът сензитивно ще отслабне, а във вторник и сряда ще бъде още веднъж от южната четвърт. Ще се задържи с високи за интервала температури. Облачността ще е по-често забележителна, само че ще е съвсем без превалявания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР