Днес (вторник) атмосферното налягане ще е по-ниско от средното и

...
Днес (вторник) атмосферното налягане ще е по-ниско от средното и
Коментари Харесай

Пролетни температури ще ни радват през кратката работна седмица

Днес (вторник) атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното и преди обяд още малко ще се намали, след обяд ще стартира да нараства. Денят ще стартира със слънчево време, само че от запад облачността последователно ще се усили. Привечер в крайните северозападни региони ще превали слаб дъжд, а през нощта против сряда, от запад на изток на доста места в страната ще превали.
 
Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен. Минималните температури ще са най-вече сред 1 и 6 градуса, в обособени региони до минус 1 градус, оптимални сред 15 и 20 градуса.

 слънце кокичета пролет зима време прогноза ThinkStock/Getty Images
По Черноморието ще доминира слънчево време, с по-значителни нараствания на облачността след обяд. Ще духа слаб до сдържан западен вятър. Максималните температури ще са 12 -17 градуса. Температурата на морската вода е към 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
 
В планините ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има в следобедните часове. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 8-9 градуса, на 2000 метра - към 2 градуса.-->

 конче времето пролет ThinkStock/Getty Images
В сряда ще духа до сдържан северозападен вятър и температурите краткотрайно и напълно едва ще се намалят - оптималните ще бъдат сред 14 и 19 градуса, минималните - най-вече сред 1 и 6 градуса. Сутринта на обособени места в Източна България към момента ще превалява слаб дъжд, а денем по-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има там и над планините.
 
В четвъртък ще е най-вече слънчево, с раздрана висока облачност. Вятърът ще се смени с юг-югозападен и още веднъж бързо ще се затопли. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 17 и 22 градуса.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР