Днес всичко е в ръцете на нашия събуден народ, каза

...
Днес всичко е в ръцете на нашия събуден народ, каза
Коментари Харесай

Румен Радев: Миналата година доживяхме голямото народно събуждане. България се променя

" Днес всичко е в ръцете на нашия разсънен народ ", сподели той. Сред присъствалите бяха вицепрезидентът Илияна Йотова, служебните министри на образованието и науката и на културата Николай Денков и Велислав Минеков, представители на БПЦ.

" Времето е спешно, тежко, мъчително, само че такова е и всяко пробуждане. Нека не чакаме някой различен да ни буди, а да бъдем будни, да не се поддаваме на хипнозата на лъжата и операцията ", прикани президентът.

" Миналата година доживяхме огромното национално пробуждане. България се трансформира, търси нови хрумвания, разисква нови решения, проблемите се изричат на глас, а заблудите с изминал период на валидност отминават в историята ", сподели президентът Радев.

" Вечна благодарност към паметта и делото на будителите от предишното. Благодарност към днешните просветители, към носителите на духа, на познанието и вярата, към непримиримите ", сподели още в приветствието си президентът.

По-рано през днешния ден се състоя обичайна гала по издигане на националното знаме пред президентството за Деня на националните будители.

По случай 1 ноември президентът ще връчи Почетния знак на президента на изтъкнати български учени и читалищни дейци.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР