Днес всички народни представители ще бъдат тествани за Covid-19, след

...
Днес всички народни представители ще бъдат тествани за Covid-19, след
Коментари Харесай

Тестват всички депутати и служители в парламента за COVID-19

Днес всички народни представители ще бъдат тествани за Covid-19, откакто нощес стана ясно, че депутатът Хасан Адемов от Движение за права и свободи е с позитивна проба за ковид.

На ексклузивен брифинг малко преди среднощ ръководителят на националното заседание Цвета Караянчева разгласи, че оповестява името на доктор Хасан Адемов, народен представител от Движение за права и свободи и ръководител на обществената парламентарна комисия с негово единодушие, като категорично акцентира, че няма да дава информация за здравословното му положение. Ръководителят на Националния действен щаб за битка с Covid-19 уточни, че през днешния ден той постъпва в болница.

Провежда се ексклузивен председателски съвет, на който се разисква обстановката.

Вече има основана организация и още през днешния ден ще бъдат тествани депутатите: " В две болнични заведения от сутринта ще се вършат проби, с цел да може да се откри какво е здравословното им положение ", посочи Караянчева.

В четвъртък ще бъдат направени проби за Covid-19 и на членове на администрацията, които са били в контакт с Хасан Адемов.

Председателят на националното заседание Цвета Караянчева изясни още, че откакто станат ясни резултатите от тестванията ще се взема решение по кое време актуализацията на бюджета ще бъде гласувана:

" От тук нататък ще работим съгласно обстановката ", означи тя. Няма да се организира и плануваното за през днешния ден съвещание на комисията по енергетика.

На днешния брифинг на Националния щаб за битка с коронавирусната зараза проф. Венцислав Мутафчийски добави:

„ Групата, която ще се изследва, ще се подаде от госпожа Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание.

Разпределени са в две лечебни заведения и за два дни ще се извърши (тестването). Каквото ни се подаде, това ще изследваме.

Епидемиолозите ще създадат изследване депутатът (Хасан Адемов) какви са най-близките му контакти и в случай че има от тях и публицисти ", ще бъдат тествани.

По отношение на ограниченията, които са взети в постройката на Народното събрание проф. Мутафчийски изясни:

„ Има процедура, която се съблюдава - прави се стерилизация на самите здания и пространства. Тя се прави всеки ден в Народното събрание, както и в Министерския съвет, както и в лечебните заведения, както и в случаите, където са открити ковид инфектирани....

Народното събрание от предишния петък не работи, тъй че не става въпрос за това, че въпросния народен представител е бил преди малко на работа там и са подложени на риск тези, които дават конференция и надлежно тези, които работят в постройката ".

Не е належащо целия парламент да бъде подложен под карантина, акцентира ръководителят на Щаба:

„ Депутатите ще бъдат през днешния ден тестувани, след което се откриват лицата в най непосредствен контакт. Става въпрос за лице, което е било за финален път на работа последния петък. След което, в случай че дадат негативни резултати, ще продължат да работят....

Ако са негативни, те ще продължат работа ние не може да закрием страната по този принцип ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР