Днес всички медицински лица, които са участвали на първа линия

...
Днес всички медицински лица, които са участвали на първа линия
Коментари Харесай

Превеждат бонусите за медиците на първа линия


Днес всички медицински лица, които са взели участие на първа линия в битката против ковид, да получат спомагателното парично заплащане.

Според предадените описи това са 1700 лица - медицински и немедицински личен състав . Те ще получат чисто по 1000 лв..

Tова заяви здравният министър Кирил Ананиев на брифинг в Министерския съвет.

Алгоритъмът, по който ще се разпределят бонусите е : при до 5 заболели от ковид в болничното заведение по 1000 лева ще получат 40 души, при 5-10 заболели ще са 70 души от личния състав, а при над 10 заболели награди ще получат 100 души.

В незабавните центрове за приемане на 1000 лв. ще е нужно и да бъдат направени най-малко 12 часа през месеца.

Първо ще получат тези, в които лечебни заведения е имало инфектиран с ковид. Това са приемните отделения, незабавните отделения и интензивните. Всички от профилираните администрации също ще получат, добави Ананиев.

Ананиев сподели още, че през днешния ден ще подпише контракт с Китай за импорт на медикаментите хидроксихлорохин фосфат и азитромицин, чиято композиция дава положителни резултати при лекуването на COVID-19.

3 млн. 256 хиляди лева дарения са постъпили по сметката на Министерството на здравеопазването, регистрира още здравният министър Кирил Ананиев.

По отношение на това дали това е верният миг за сключване и започване на строителството на новата детска болница, той съобщи, че не вижда за какво да не стартират откакто към този момент е предходната процедурата, обвързвана със закона на публичните поръчки.

Нормално е когато е предходна процедурата, да стартира и строителството, акцентира Ананиев.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР