“Днес, всеки от нас ще честити празника, но помним ли

...
“Днес, всеки от нас ще честити празника, но помним ли
Коментари Харесай

Калин Каменов: Малките ни стъпки са пътят към величието на нашата страна /снимки/

“Днес, всеки от нас ще честити празника, само че помним ли уроците от Съединението? Дали в този момент не сме водени повече от разединението, в сравнение с от единността? Нашите предшественици са осъзнали нуждата от това да загърбят разликите си, да си оказват помощ и дружно да работят за България. Вярвам, че дребните ни стъпки са пътят към величието на нашата страна. Скъпи съграждани, бъдете рационални и повярвайте в смисъла на Съединението! Честит празник!”, кметът Калин Каменов в приветственото си слово по случай Съединението на България.
Церемонията по случай 136-та годишнина от Съединението на Княжество България с Източна Румелия се организира пред паметника на починалите във войните за национално обединяване.
Началото на тържеството стартира с осъществяване на стихотворението на Иван Вазов „ Де е България “ от бъдещата първокласничка – Гергана Пищикова.
Благодарствен молебен и водосвет за здраве отслужи Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, с отци от епархията.
В знак на благодарност и поклонение бяха поднесени венци и цветя.
На тържествената гала участваха още: националният представител Цветан Енчев, регионалният шеф Иван Сълов, ръководителят на общинския съвет доктор Владимир Христов, заместник-кметът Александър Владимиров, общински съветници, секретарят на Община Враца Нина Дакева, шефове на институции.
В отбелязването, проведено от Община Враца, присъединяване взеха духов оркестър при Народно читалище „ Развитие - 1869 " - Враца, представителна войскова част от Военно формирование 54 990, Врачанска Митрополия, актрисата Цвети Горкиева, възпитаници, жители.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР