Днес все по-често се задават въпроси защо, въпреки заделянето на

...
Днес все по-често се задават въпроси защо, въпреки заделянето на
Коментари Харесай

Отчетът на Радев: Проблемите се задълбочават, консумираме видимите им резултати

Днес все по-често се задават въпроси за какво, макар заделянето на повече средства в разнообразни браншове, България продължава не просто да е на последно място в Европейски Съюз по стандарт и качество на живот, само че и да се отдалечава от другите източноевропейски страни. Защо колабират цели системи се борим за вода и за въздух? Защо живеем от рецесия в рецесия и бедността и неравенствата се задълбочават. Допуснахме през тази година проблемите да се задълбочат и сега консумираме забележимите резултати. Това съобщи по време на годишния си доклад президентът Румен Радев.

„ Аз ще имам по-високо доверие в българското държавно управление, в случай че водещата цел на неговата активност не е доизбутване на мандата, а благосъстоянието на българските жители, в случай че има доста по-отговорно отношение към изборния развой, в случай че не възнамерява неестествен остатък посредством нереализиране на държавни вложения, който харчи непрозрачно, в случай че има предпочитание и потенциал за промени, в случай че влага в човешки капитал “, изясни президентът.
Румен Радев: Главният прокурор да каже за какво пита Конституционен съд за президентския имунитет Държавният глава акцентира, че от Обвинител №1 се чака да брани публичния интерес, а не политици и предприемачи
Той акцентира, че целите му ще бъдат в областта на укрепването на правовата страна и върховенството на закона. Сред ограниченията са „ възобновяване на доверието в изборния развой посредством 100% машинно гласоподаване “, ограничение на купени и следен вот; конституционни промени за структурата на правосъдната система; възстановяване на салдото сред институциите; по-прозрачно ръководство и повече права на жителите.

„ Ще спомагам по всевъзможен начин КПКОНПИ да се трансформира в деен орган с дейни механизми и принадлежности за разкриване на несъотствествия сред приходи и разноски “, акцентира Радев.
Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков Снимка: Ладислав Цветков
Той упорства за хармонично развиване на защитата, пълноценна реализация на плановете за рационализация – само че с индустриално съдействие и трансфер на технологии.

Във външнополитически проект Радев ще работи за гарантиране на националната сигурност и самостоятелност посредством дипломации, привличане на задгранични вложения и промотиране на българския бизнес. В отговор на въпрос за връзките с Русия той акцентира, че те имат две линии – дипломатическа и икономическа, като не трябва едната да пречи на другата. Президентът напомни, че е провел диалог с съветския си сътрудник Владимир Путин в Санкт Петербург, като в границите на полемиката го е убедил в потребността от предоговарянето на цените на природния газ.

По думите му, обаче, държавното управление не е траяло тези му старания и продължаваме да плащаме скъпо: „ Не е срамно българското държавно управление да упорства за по-ниски цени на газовите доставки “.



Държавният глава разгласи, че ще свика КСНС по стратегическото направление за знанията и уменията на младежите у нас. Темите ще са обучение, детско опазване на здравето и подкрепяне на младите работещи и образовани фамилии. „ Вярвам, че пътят към триумфа стартира със свалянето на розовите очила, с цел да не се спъваме в проблемите (…) Приетите от държавното управление ограничения са в вярна посока, само че са незадоволителни като обсег, иновативност и финансиране. Нуждаем се от поврат “, безапелационен беше Румен Радев.

В доклада си вицепрезидентът Илияна Йотова уточни, че работата с българските диаспори в чужбина не би трябвало да се лимитира с издаването на паспорти, а има съответни провокации като опитите за угнетяване на правата на сънародниците ни в Албания, Украйна, Молдова и така нататък По линия на помилванията Йотова уточни, че все по-често в пандиза влизат и хора с обучение, които не са от маргинализирани групи и би трябвало да има следваща грижа за тези, които се борят със зависимости или психологични болести – с цел да не се оказват по-късно още веднъж зад решетките като причинители на закононарушения.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР