Днес времето ще се задържи предимно облачно и на много

...
Днес времето ще се задържи предимно облачно и на много
Коментари Харесай

И днес ще има валежи

Днес времето ще се задържи най-вече облачно и на доста места още веднъж ще превали дъжд.

От северозапад облачността последователно ще стартира да се раздира и понижава. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската низина ще бъде до сдържан. Максималните температури ще са най-вече сред 9° и 14°, за София - към 9°.

В планините облачността ще бъде забележителна и тук-там ще превали слаб сняг, под 1200 метра - дъжд. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 ще бъде към 4°, на 2000 метра - към минус 1°.

В сряда и четвъртък ще има променлива облачност, през първия ден над Западна България, а втория над цялата страна, по-често намаляваща до слънчево. В сряда, основно в Родопската област, ще превали дъжд и сняг. До вечерта северозападният вятър ще отслабне. Сутрин ще е към момента относително студено, до момента в който денем ще се затопли, повече в четвъртък, когато дневните температури ще доближат 14-19 градуса. Предимно слънчево ще е времето в петък. Затоплянето ще продължи; вятърът към този момент ще е от югозапад, в събота ще се усили, изключително в Източна България. Тогава ще бъде и най-топло, само че по-късно денем ще има и по-значителни нараствания на облачността, на обособени места е допустимо и кратковременно да превали и прегърми. В неделя от северозапад ще проникне малко по-хладен въздух. Облачността ще е променлива, без основни превалявания.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР