Днес времето ще се задържи облачно и ще има валежи

...
Днес времето ще се задържи облачно и ще има валежи
Коментари Харесай

Идат облаци, дъжд и студ

Днес времето ще се задържи облачно и ще има превалявания от дъжд, на повече места и обилни по количество в югозападната половина от България. Ще остане прохладно, с сдържан до мощен вятър от североизток и с него температурите ще се намалят. Максималните ще са от 10°-13° в Северна България до 15°-20° в южните региони от страната.

По Черноморието ще бъде облачно и след обяд тук-там ще превали дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър и с него температурите ще се намалят. Максималните ще са сред 12° и 15°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания най-вече от дъжд. В масивите от западната половина на страната преваляванията ще са обилни. Ще духа сдържан и мощен вятър от северозапад, който по-късно денем ще се ориентира от североизток и с него температурите ще се намалят. Максималната на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 5°.

През нощта против вторник и във вторник преваляванията в югозападната половина от страната ще продължат. С продължаващото захлаждане границата дъжд-сняг ще се намали до към 1200 м, в нощните часове и по-ниско. Вятърът ще бъде от източната четвърт, в множеството региони сдържан. В североизточната част от страната вероятността за превалявания е по-малка, ще има и краткотрайни разкъсвания на облачността. През нощта против сряда преваляванията ще намалеят и ще спрат. В средата на седмицата и облачността ще се раздира, допълнително региони и за по-продължителни интервали - в четвъртък. Вятърът ще остане от източната четвърт, ще бъде слаб до сдържан. Минималните температури ще са по-ниски, дневните последователно ще се покачват.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР