Днес времето ще ни напомни, че лятото си отива и

...
Днес времето ще ни напомни, че лятото си отива и
Коментари Харесай

Времето: Есента напомня за себе си

Днес времето ще ни подсети, че лятото си отива и идва есента. Ще духа сдържан, в Дунавската низина мощен вятър от запад-северозапад. Ще има променлива, над доста региони по-често забележителна облачност и на обособени места, основно в Южна България ще превали дъжд. Ще бъде хладно, с оптимални температури в множеството места сред 19° и 24°, в София към 18°.

В планините ще духа най-вече сдържан северозападен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър, който към края на деня също ще стартира да се ориентира от северозапад. Ще има променлива облачност и на доста места ще превали дъжд, над 2200 метра сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра – към 5°.

Над Черноморието по-значителна облачност ще има преди обяд. На обособени места, основно по южното крайбрежие ще превали дъжд. След обяд облачността ще намалее до най-вече слънчево. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са 23-24°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В петък времето ще се задържи хладно и прохладно. Ще има променлива, постоянно забележителна облачност, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. Минималните температури ще са сред 8° и 13°, а оптималните - сред 17° и 22°.

В събота и неделя ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Вятърът ще отслабне. Дневните температури едва ще се покачат.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР