Днес времето ще е динамично. В източната половина от страната

...
Днес времето ще е динамично. В източната половина от страната
Коментари Харесай

Днес времето ще е динамично

Днес времето ще е динамично. В източната половина от страната температурите ще са доста по-високи от нормалните. Облачността ще е раздрана, с повече слънчеви часове над източните региони. Над Западна България ще е най-вече забележителна и тук-там в северозападните региони ще превали дъжд, допустимо е и да прегърми. В източната половина от страната ще продължи да духа сдържан, северно от планините, краткотрайно и мощен югозападен вятър. В Западна България вятърът ще се обърне от запад-северозапад и с него ще проникне студен въздух. Дневните температури ще бъдат в необятен период от 14°-16° в крайните северозападни региони до 24°-26° в източните региони и северно от планините.

Над планините ще има раздрана, над масивите от западната половина от страната забележителна облачност. На места там ще превали дъжд, а по най-високите елементи на Рила и Пирин – дъжд и сняг. Ще духа мощен, по билата - плевел югозападен вятър, като по здрач в ниските планински елементи вятърът ще се ориентира от запад. Максимална температура на височина 1200 метра към 15°, на 2000 метра – към 9°.

Над Черноморието ще има разкъсвана облачност, намаляваща тук-там до слънчево. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-25°. Температура на морската вода е 15°-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР