Днес времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до

...
Днес времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до
Коментари Харесай

В последната седмица на март ще има студени дни

Днес времето ще бъде най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Максималните температури ще са сред 16 и 21 градуса, по-ниски ще останат в Източна България - сред 12 и 15 градуса. Атмосферното налягане ще се намалява, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

В планините ще доминира слънчево време. Ще е прохладно, с сдържан до мощен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е към 9 градуса, на 2000 м - към 2 градуса.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан северен вятър, който до края на деня ще се ориентира от юг-югоизток. Максималните температури ще са сред 12 и 15 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В понеделник ще бъде най-вече слънчево, със слаб запад-югозападен вятър. Минималните температури в множеството места ще са сред 0 и 5 градуса, а дневните ще се покачат и оптималните ще са сред 18 и 23 градуса.

Във вторник от запад облачността бързо ще се усили и тук-там ще превали дъжд, в планините над 1000 м - сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до сдържан и ще стартира намаляване на температурите, което ще продължи и през идващите дни.

В сряда, след краткотрайно скъсване и понижение на облачността, по-късно тя още веднъж ще се усили, тук-там ще има и слаби валежи. В четвъртък, с вятър от изток-североизток, ще е най-хладно. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 7 и 12 градуса, а минималните - сред минус 2 и 3 градуса. Ще е съвсем без превалявания, по-късно денем облачността ще се раздра и ще намалее.

В петък вятърът ще се ориентира още веднъж от запад-северозапад, в Дунавската низина и ще се усили. Ще доминира слънчево време. Сутринта ще е по-студено, с минимални температури в множеството места под нулата, дневните - едва ще се покачат.

В събота вятърът ще се обърне от североизток, ще се усили. Облачността ще бъде най-вече забележителна, единствено на изолирани места ще превали слаб дъжд, в планините - слаб сняг. Все още относително хладно за края на март време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР