Днес времето над страната ще бъде предимно облачно. На места

...
Днес времето над страната ще бъде предимно облачно. На места
Коментари Харесай

Предимно облачно, на места ще продължи да вали


Днес времето над страната ще бъде най-вече облачно. На места в северозападната половина от ще превалява най-вече слаб сняг, а в Югоизточна България - слаб дъжд, дъжд и сняг, само че преваляванията ще стопират, най-късно вечерта в южните региони, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Ще продължи да духа сдържан, в Дунавската низина и Източна България - краткотрайно мощен вятър от североизток.

Дневните температури едва ще се покачат и оптималните ще са най-вече сред 2 и 7 градуса, в крайните югозападни региони до 9-10 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за март и още малко ще се увеличи.

Над планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. На места ще превалява сняг, само че с наклонност на намаляване и прекъсване, най-късно в Рило-Родопската област. Ще духа мощен източен, по-високите и открити елементи – югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 2 градуса, на 2000 метра – към минус 6.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно и тук-там, основно по южното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5-7 градуса. Температурата на морската вода е 9-10. Вълнението на морето ще е 3-4 бала. В тази връзка синоптиците са оповестили оранжев сигнален код за мощен вятър и неспокойствие за цялото крайбрежие.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР