Днес внасям първия пакет от предложения за законови промени, с

...
Днес внасям първия пакет от предложения за законови промени, с
Коментари Харесай

Фандъкова предлага законови промени за строителството на жилищни сгради

" Днес импортирам първия пакет от оферти за законови промени, с които да премахнем опцията за строителство на жилищни здания, като се употребяват занижените условия за общежития, ателиета и апартаментни хотели ", заяви във Facebook страницита си столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Ето какво написа тя в обществената мрежа:

" Целта е да затворим малките врати в закона, които разрешават скриване на жилищни здания зад фиктивни нежилищни здания, при които нормите за отстояния и за брой паркоместа са сензитивно по-ниски.

Освен проблем за градската среда по този начин се основават и големи проблеми на бъдещите притежатели на жилища, които не могат да се записват и заплащат такси по промишлени цени.

Разговарях с министър Аврамова и зам.- министър Нанков, с които ще разработим и внесем в Народното събрание съответните текстове за унищожаване на опцията за строителство на здания напълно с ателиета и продажба на независими обекти в здания, които са предопределени за общежития и хотели. Тези малки врати в законите би трябвало да бъдат затворени, както затворихме и опцията за строителство без ограничаване във височината в така наречен " ъглови парцели ".

С основния проектант арх. Здравков предлагаме и въвеждане на указател на системите за паркиране и годишен механически обзор. Настояваме по тази причина, тъй като установяваме злоупотреби - с цел да се обезпечи нужния брой паркоместа такива системи се инсталират до въвеждане на постройките в употреба, а по-късно се демонтират.

С екип от УАСГ продължаваме работа по текстовете за увеличение на отстоянията за ново строителство в осъществените жилищни комплекси ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР