Днес VIVACOM стартира своята 5G мрежа. За пръв път в

...
Днес VIVACOM стартира своята 5G мрежа. За пръв път в
Коментари Харесай

За пръв път в България - VIVACOM стартира 5G мрежа във всички 27 областни градове |

Днес VIVACOM започва своята 5G мрежа. За пръв път в България 5G мрежа е налична за клиенти като това става еднoвременно във всички 27 регионални центъра на страната.

Всеки клиент на VIVACOM със съвместимо 5G устройство може да го тества изцяло гратис до края на годината.

Телекомът подарява на съществуващи и нови клиенти на мобилни услуги с 5G устройство по 30 000 МВ месечно интернет трафик на оптималната скорост, в допълнение към сегашния им тарифен проект, с цел да могат потребителите сами да се уверят в преимуществата на 5G. Мегабайтите ще бъдат добавени автоматизирано за всички клиенти с 5G устройство за новата мрежа на оператора. След полученото отличие от Ookla¹ за най-бърза-мобилна мрежа е Европа, VIVACOM придвижва потребителско преживяване на последващо равнище, стартирайки първата 5G мрежа в България. 

Това е първият стадий от въвеждането на новата технология, при който е обезпечено покритие в централните градски елементи на всичките регионални центрове, посредством взаимна работа на една периодичност на 4G и 5G.

Той е осъществен посредством метода за динамичното шерване на спектъра (DSS). С въвеждането му VIVACOM се подрежда до водещи телеком оператори като Swisscom, Play, Vodafone, Verizon и AT&T, създали тази стъпка.

Като идващ стадий VIVACOM ще продължи да работи за разширение на покритието и повишение на скоростите на 5G, в това число ще взе участие в бъдещите търгове за нов честотен набор, с цел да подсигури нужните запаси и да продължи да бъде отличен избор за мобилен оператор на потребителите в България.

Мрежата от пето потомство обезпечава по-високи скорости, по-ниско времезакъснение и по-голям брой по едно и също време свързани устройства.

Потребителите могат да се възползват от прекачване на данни с нищожно закъснение, което е значимо изискване за развиване на сфери като телемедицината, цифровото обучение, гейминг промишлеността, автоматизираното произвеждане и други.
И още – с помощта на по-високия потенциал на мрежата от пето потомство, клиентите получават по-надеждна връзка, изключително тук-там с доста хора. А за фирмите и държавните институции това значи доста по-бързи и качествени електронни услуги, решения за интелигентен град и интелигентен дом, опция за автоматизирани процеси.

„ Ерата на високоскоростна съгласуваност, която през днешния ден навлезе и в България, ще отвори врата за неразучени благоприятни условия за нововъведения във всички сфери на живота. Като водеща телекомуникационна компания VIVACOM има основна роля за обезпечаване на тази съгласуваност и услугите, произлизащи от нея. Мрежата от пето потомство ще улесни основаването на нови икономически действия, специалности и бизнес модели и ще бъде значим мотор на растежа на страната. А ние ще продължим да влагаме в развиването и въвеждането на най-модерните технологии, с цел да запазим лидерската си позиция на най-бързата мобилна мрежа в Европа “, сподели Радослав Златков, основен механически шеф на VIVACOM.

Поетапно продуктовото портфолио на компанията ще се обогатява с крайни устройства от водещите производители и съвместими с технологията и услугите на VIVACOM. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР