Днес Великото национално събрание на Турция в Анкара възобновява дейността

...
Днес Великото национално събрание на Турция в Анкара възобновява дейността
Коментари Харесай

Турският Меджлис възобновява дейността си

Днес Великото национално заседание на Турция в Анкара възобновява активността си след спирането поради епидемията на ковид на 16 април.

В същото време ще бъдат прилагани и редица ограничаващи ограничения. Главните са наложителна приложимост на защитни маски,спазване на отдалеченост и хигиеничните правила.

В съвещанията ще вземат участие единствено избран брой депутати от обособените партии, показани в Народното събрание, които ще бъдат избрани от управлението на съответните парламентарни групи.

Отменят се постоянните седмични съвещания на парламентарните групи.

По време на пандемията поддръжката за Ердоган се е нараснала

Депутатите ще работят на смени. До края на месец юни в Народното събрание няма да се позволяват гости извън. Брифингите в Народното събрание за медиите ще бъдат сведени до половин час най-много. За публицистите ще бъде наложителна използването на защитни маски и съблюдаване на отдалеченост.

Заведенията в Народното събрание също ще работят съгласно предписанията с понижаване на масите и столовете и отдалеченост, унищожаване на картите с менюта, дезинфектанти и други

На първото след ограниченията за нормализиране на живота съвещание на Народното събрание се планува депутатите да обсъдят импортирания преди карантината законопроект за статута на уличните охранители (структура към жандармерията), който включва предложение да им бъде обезпечен статут като на полицейски чиновници - с право на инспекция на самоличността на жителите, интервенция в случаи на принуждение над дами, малолетни причинители, битови свади, нарушавания на публичния ред в кварталите, санкциониране на водачите и други

Междувременно с връщането към нормалността се съживява и политическият живот в страната. Има изказвания за готвени промени в кабинета, което се очакваше от мнозина още преди пандемията.

Говори се също по този начин и за проект, чиято цел била да спъне новите две партии, регистрирани от някогашни съратници на Ердоган - Партията на бъдещето на някогашния министър председател Ахмед Давутоглу и партия Дева на Али Бабаджан, някогашен стопански министър на Ердоган.

Междувременно турският президент Реджеп Тайип Ердоган се завръща в Анкара. Очаква се той да участва на някои от съвещанията на Народното събрание.

От началото на пандемията президентът напусна президентския замък Бештепе в Анкара и се пресели за два месеца и половина в Истанбул. Заради ковид Ердоган се откри в президентската резиденция Хубер кьошк и взе участие единствено посредством телеконферентна връзка в другите прояви през този интервал, добави Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР