Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще

...
Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 2 юни

Днес въздушната маса над страната ще остане неустойчива. Облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна и на доста места ще превалява. След обяд в планинските и източните региони от страната преваляванията ще са краткотрайно интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, в Източна България - от изток-североизток. Максималните температури ще са най-вече сред 17° и 22°, в крайните югозападни региони – до 24°. Това заяви за Агенция " Фокус " дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
По Черноморието облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, краткотрайно интензивни в следобедните часове. В обособени региони и ще прегърми. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са сред 15° и 19°. Вълнението на морето ще е 2 - 3 бала. Температурата на морската вода е 17° - 18°.
Над планините облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна и след обяд на доста места ще превали. В обособени региони преваляванията ще са интензивни и съпроводени с гръмотевици. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи - мощен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12°, на 2000 метра - към 7°.
В сряда ще доминира слънчево време. Около и след обяд още веднъж ще се развива купеста облачност, по-значителна над планинските региони и тук-там, основно там ще превали временен дъжд. Все още хладно за юни с оптимални температури в по-голямата част от страната сред 19° и 24°. В четвъртък и петък температурите бързо и значително ще се покачат и в петък оптималните ще бъдат сред 27° и 32°, малко по-ниски ще остават по Черноморието. Ще бъде най-вече слънчево с купеста облачност в следобедните часове, вероятността за превалявания е доста дребна. Вятърът ще се ориентира от югозапад, в петък ще се усили.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР