Днес въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се

...
Днес въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се
Коментари Харесай

Хладно време ни очаква днес

Днес въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там от запад на изток, по прекосяването на леден атмосферен фронт, ще превали временен дъжд с гръмотевици. По-интензивни ще бъдат явленията в Централна Северна България. Ще духа до сдържан юг-югозападен вятър, който след обяд в западната половина от страната ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 18° и 23°, тук-там в Източна България до 25°-26°. Привечер от запад ще стартира развой на понижение на облачността.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще превали и прегърми. Ще духа мощен, по най-високите върхове плевел югозападен вятър, който след обяд в ниските елементи ще се ориентира от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра към 14°, на 2000 метра – към 6°.

По Черноморието ще духа до сдържан югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад. Ще доминира слънчево време, с краткотрайни нараствания на облачността, само че без превалявания. Максимални температури на въздуха: 18-24°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР